Ik kwam dit recept op Instagram tegen en wist gelijk dat we die een keer zouden gaan maken. Want deze dubbel gepofte aardappel van de BBQ moet wel lekker zijn! Er gaat cheddar, kruidenboter en crème fraîche in. Een echte guilty pleasure dus. Zoveel vettigheid is namelijk ontzettend lekker! Ook met dit recept kun je weer met hartelust combineren. Misschien hou jij wel van een andere kaas of dacht je meer aan zure room voor een wat meer frisse smaak. Kijk wat jij lekker vindt en maak deze dubbel gebakken aardappel! Ook de kids zullen gek zijn op deze versie van die oer Hollandse groente.
Wat heb je nodig?
- 4 grote aardappels
- 40 gram kruidenboter van roomboter (bijvoorbeeld deze)
- 4 eetlepels crème fraîche
- 80 gram cheddar kaas
- peper en zout
Hoe maak je deze dubbel gepofte aardappel van de BBQ?
Maak de BBQ gereed voor indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe met de Big Green Egg? Kijk dan op deze special over indirect met de Big Green Egg.
Als de BBQ op temperatuur is kun je de aardappels in ongeveer een uur gaar poffen. De aardappels hoeven niet in aluminiumfolie.
Als de aardappels gaar zijn lepel je met een kleine lepel de aardappel leeg. Probeer niet alles weg te halen want anders gaat de schil kapot maar probeer zoveel mogelijk van de vulling uit de aardappel te halen. Doe de vulling in een kom en meng met de kruidenboter, crème fraîche en de helft van de cheddar. Breng op smaak met peper en zout. Proef en kijk of je nog wat meer van 1 van de ingrediënten wilt toevoegen. Vul de aardappels vervolgens met de vulling. Dek af met wat cheddar kaas.
Bak de aardappels in 15 minuten warm en tot de cheddar gesmolten is. Serveer direct.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 4 grote aardappels
- 40 gram kruidenboter van roomboter (bijvoorbeeld deze)
- 4 eetlepels crème fraîche
- 80 gram cheddar kaas
- peper en zout
INSTRUCTIES
Maak de BBQ gereed voor indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe met de Big Green Egg? Kijk dan op deze special over indirect met de Big Green Egg.
Als de BBQ op temperatuur is kun je de aardappels in ongeveer een uur gaar poffen. De aardappels hoeven niet in aluminiumfolie.
Als de aardappels gaar zijn lepel je met een kleine lepel de aardappel leeg. Probeer niet alles weg te halen want anders gaat de schil kapot maar probeer zoveel mogelijk van de vulling uit de aardappel te halen. Doe de vulling in een kom en meng met de kruidenboter, crème fraîche en de helft van de cheddar. Breng op smaak met peper en zout. Proef en kijk of je nog wat meer van 1 van de ingrediënten wilt toevoegen. Vul de aardappels vervolgens met de vulling. Dek af met wat cheddar kaas.
Bak de aardappels in 15 minuten warm en tot de cheddar gesmolten is. Serveer direct.