Dorade indirect op een rookplank van de BBQ

door Mr. in the Kitchen
Dorade indirect op een rookplank van de BBQ Big Green Egg kamado barbecue, doradefilet

Die rookplankjes blijven echt super. Eerder maakten we al zeebaars, zalm en kabeljauw van een rookplank op de BBQ en deze keer was een dorade aan de beurt. Doordat de vis indirect wordt gegaard krijg je een mooie garing en door het plankje krijg je een lichte rooksmaak. En van die rooksmaak hou ik enorm! Het geeft net dat beetje extra aan de vis zonder  overheersend te zijn. Ik gebruik de rookplankjes meerdere keren en gooi ze niet direct weg. Je kunt het rookplankje even onder de kraan schoonspoelen en met een borstel de huid van de vis wegkrijgen. Als je deze gewoon droog weglegt kun je ze zo meerder keren gebruike en roken ze ook sneller (doordat de onderkant al verbrand is geweest).  Natuurlijk kun je voor de dorade ook elke andere vis kiezen. Ik vind deze dorade indirect op een rookplank van de BBQ echt een top recept!

Wat heb je nodig?

  • 4 dorades
  • citroen
  • dille
  • zout en peper

extra nodig:

Hoe maak je deze dorade indirect op een rookplank van de BBQ?

Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe voor de Big Green Egg? Kijk dan op deze special over direct op de Big Green Egg.

Haal de dorades uit de koelkast en dep ze droog. Leg de dorades op de plank en knijp een beetje citroensap op de dorade. Rasp wat van de citroenschil op de vis en bestrooi met peper en zout. Snij de dille fijn en en strooi over de vis. Snij plakjes van de citroen en leg deze als laatste op de vis.

Leg de rookplank op de BBQ en sluit de deksel. Gaar de vis ongeveer 12 minuten (dit gaat bijna altijd goed afhankelijk van de dikte van de filet) maar wil je het zeker weten kun je een temperatuur van 60°C aan. Haal de vis van de BBQ en serveer direct.

Eet smakelijk!

Dorade indirect op een rookplank van de BBQ Big Green Egg kamado barbecue, doradefilet

Dorade indirect op een rookplank van de BBQ

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.8/5
( 6 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 4 dorades
  • citroen
  • dille
  • zout en peper

INSTRUCTIES

Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe voor de Big Green Egg? Kijk dan op deze special over direct op de Big Green Egg.

Haal de dorades uit de koelkast en dep ze droog. Leg de dorades op de plank en knijp een beetje citroensap op de dorade. Rasp wat van de citroenschil op de vis en bestrooi met peper en zout. Snij de dille fijn en en strooi over de vis. Snij plakjes van de citroen en leg deze als laatste op de vis.

Leg de rookplank op de BBQ en sluit de deksel. Gaar de vis ongeveer 12 minuten (dit gaat bijna altijd goed afhankelijk van de dikte van de filet) maar wil je het zeker weten kun je een temperatuur van 60°C aan. Haal de vis van de BBQ en serveer direct.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!