Dorade van de Big Green Egg met dille en citroen

door Mr. in the Kitchen
Dorade van de Big Green Egg BBQ barbecue kamado recept dille citroen mr and ms in the kitchen vis vissen

Omdat Jana geen vlees eet staat er hier met regelmaat een visje op tafel. Grote favoriet is toch wel de warm gerookte zalm maar een zeebaars of een dorade is ook zeker eentje die vaak op het menu staat. Deze keer hebben wij de dorade gevuld met dille en citroen, een combinatie die bij vis heel goed past. De vis wordt direct geroosterd op het gietijzeren rooster en om het vastplakken van de huid te voorkomen wordt de dorade ingesmeerd met mayonaise. Hier proef je niks van maar zorgt er wel voor dat je de vis gemakkelijk van het rooster af krijgt. Het voordeel van mayonaise is dat, in plaats van olie, het goed op de vis blijft zitten en daardoor ook na het keren nog effect heeft. Een mooi recept deze dorade van de Big Green Egg.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 2 dorades
  • 1 citroen
  • bosje dille
  • peper en zout
  • mayonaise

Hoe maak je deze dorade van de Big Green Egg?

Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200-220°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct koken op de Big Green Egg.

Terwijl de BBQ op temperatuur komt kun je de vis vullen. Mogelijk is jouw vis al schoongemaakt maar bij mij was dit niet het geval. Snij de buik van de vis open vanaf de bek tot aan beneden. Verwijder alle ingewanden en spoel goed schoon onder de kraan. Dep de vis vervolgens droog.

Bestrooi de binnenkant met flink wat peper en zout. Rasp (ik gebruik hier voor de microplane rasp, ideaal!) wat van de citroenschil er bij en vul de vis verder met wat fijngesneden dille. Snij van de citroen plakjes en doe deze als laatste in de vis. Smeer de vis vervolgens in met een dun laagje mayonaise.

Gril de vis in ongeveer 5 minuten per kant gaar.

Haal de vis van de BBQ en serveer direct.

Wij aten deze dorade van de BBQ met een salade met gegrilde groene asperges en gegrilde avocado. Erg lekker!

Dorade van de Big Green Egg barbecue kamado bbq recept mayonaise dille citroen mr and ms in the kitchen

Dorade van de Big Green Egg BBQ barbecue kamado recept dille citroen mr and ms in the kitchen vis vissen

Dorade van de Big Green Egg

Print
Porties: 2 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.7/5
( 11 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 2 dorades
  • 1 citroen
  • bosje dille
  • peper en zout
  • mayonaise

INSTRUCTIES

Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200-220°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over indirect koken op de Big Green Egg.

Terwijl de BBQ op temperatuur komt kun je de vis vullen. Mogelijk is jouw vis al schoongemaakt maar bij mij was dit niet het geval. Snij de buik van de vis open vanaf de bek tot aan beneden. Verwijder alle ingewanden en spoel goed schoon onder de kraan. Dep de vis vervolgens droog.

Bestrooi de binnenkant met flink wat peper en zout. Rasp wat van de schil er bij en vul de vis verder met wat fijngesneden dille. Snij van de citroen plakjes en doe deze als laatste in de vis. Smeer de vis vervolgens in met een dun laagje mayonaise.

Gril de vis in ongeveer 5 minuten per kant gaar.

Haal de vis van de BBQ en serveer direct.

Wij aten deze dorade van de BBQ met een salade met gegrilde groene asperges en gegrilde avocado. Erg lekker!

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!