Dorade van de bbq met Caribische salsa

door Mr. in the Kitchen
Vis op de BBQ Dorade van de bbq vis bge big green egg Caribische salsa mango limoen avocado

Er zijn heel veel verschillende vissen die je goed klaar kunt maken op de bbq. Deze dorade van de BBQ is er een van. Het is een witvis met stevig vlees dat zich weer makkelijk leent voor de bbq. Ik heb deze dorade gemaakt met een Caribische salsa. Deze salsa geeft een lekkere frisse smaak door de limoen en met beetje pit van de chilipeper. Voor mij is deze salsa het herhalen zeker waard!

Wat heb je nodig voor deze Dorade van de BBQ?

voor de dorade:

  • 4 dorades
  • 1 limoen
  • peper en zout

voor de salsa:

  • 1 mango
  • 1 avocado
  • hele chilipeper, pitjes verwijderd
  • 2 eetlepels gesneden koriander
  • sap van 1 limoen

Bijpassend biertje? zoek dan even hier.

Hoe maak je deze Dorade?

Steek de bbq aan, bereid deze voor op direct grillen en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Bekijk dan deze special. Terwijl de BBQ warm wordt kun je de dorades maken.

Vraag aan de visboer of hij de dorade wil ontschubben en dat hij de ingewanden verwijdert. Als je dit niet hebt gedaan moet je een snede maken in de buik en vervolgens de ingewanden er uit halen. Spoel de dorade schoon onder de kraan en dep de binnenkant droog. Snijd vervolgens de dorade een paar keer op de huid in. Net genoeg om door de huid heen te gaan. Wrijf nu peper en zout in deze sneden en in de buikholte. Vul de buikholte met een paar schijfjes limoen.

Maak nu de salsa. Snijd de mango en avocado in blokjes. Snijd de chilipeper doormidden en verwijder de zaadjes, snijd beide helften in reepjes en vervolgens in kleine blokjes. Hak de koriander grof. Besprenkel het geheel met het sap van 1 limoen. Bestrooi met een beetje zout en proef. Breng de salsa zo nodig verder op smaak. Deze salsa moet hoog op smaak zijn. Dit betekent dat het een krachtige smaak moet hebben waarin je alle producten goed proeft (de salsa moet in balans zijn).

Als de BBQ op temperatuur is kun je de dorades grillen. Grill de dorades op de bbq ongeveer 5 minuten per kant. Bij mij ontstond er nogal wat rookontwikkeling. Ik vermoed dat dit komt omdat het een vette vis is. Ik heb dit niet eerder meegemaakt. Maar aangezien ik geen olie of iets dergelijks heb gebruikt vermoed ik dat het aan de vis ligt.

Als de dorades gaar zijn serveer je deze met de salsa.

Eet smakelijk!

.

Deze recepten zijn ook lekker!