De Sierkan: Mr and Ms uit eten in Den Haag

door Mr. in the Kitchen
De Sierkan in den Haag restaurant hotspot eten lunchen

Deze week geluncht in Brasserie de Sierkan. Deze is gevestigd in een oude melkinrichting op de hoek van het Koningin Emmaplein en de Constant Rebecquestraat. En ik moet zeggen: dit is een leuk nieuw adresje welke ik zeker vaker ga bezoeken. Verrassende kaart voor zowel het eten als het drinken. De moeite waard om net even buiten het centrum te gaan kijken.

Ik ben in de zomer al regelmatig langs de Sierkan gefietst en ik zag vaak een vol terras. Deze week had ik de gelegenheid om er te lunchen. De binnenkant is helemaal ingericht zoals je tegenwoordig veel in nieuwe lunchrooms ziet. Rustige kleuren op de muur, verschillende soorten en kleuren stoelen en ook een fijne bar voor een bedrijfsborrel. Verrassend vond ik de papierrol waar de dagelijks wisselende gerechten op werden geschreven.

De menukaart van de Sierkan vond ik erg leuk. Deze zit erg goed in elkaar. Er zijn voor de lunch 6 verschillende broodjes, 3 ei-gerechtjes en 3 salades. Niet teveel keuzes maar zeker genoeg voor iedereen. En er zitten enkele frisse gerechten tussen en soms net even anders als normaal. Zo had ik de Lamsworstjes met citroen creme-fraiche, avocado gepocheerd ei en venkel. Verder is de zalmsalade met appel witlof lente ui en citrusdressing. Normaal gesproken is dit een gemengde sla met tomaatjes en avocado. Leuk vond ik ook de Pulled Pork in plaats van een hamburger. En mits goed klaargemaakt net zo lekker.

Voor het avondeten hebben ze ook gekozen voor een kleine kaart. Ook deze is goed samengesteld en voor ieder wat wils. Twee vegetarische gerechten twee vlees gerechten en twee visgerechten. Ik heb er nog niks van gegeten maar gezien mijn ervaring van de lunch zal het zeker goed zijn. Ik ga hier binnenkort zeker een keer eten.

Wat aten wij bij de Sierkan?

Wij hadden dus gekozen voor het lamsworstje met gepocheerd ei en de Norwegian Eggs. Ook de Norwegian eggs waren gepocheerd en met een hollandaisesaus. Bij het eten konden we kiezen uit verassende sapjes. Zo viel de Spicy Yellow goed in de smaak. Deze bestaat uit kiwi, mango, banaan, munt en cayenne peper. Maar misschien wel beter was de Skinny Green met citroen, ananas, kiwi, gember, avocado en cocoswater.

Beide gerechten waren erg mooi opgemaakt. Ik vond de dressing bij de salade ontzettend goed. Ook de venkel was erg leuk. De hollandaisesaus samen met de gepocheerde eitjes maakten deze uitsmijter zalm een stuk leuker lekkerder en gezonder. Al met al is de Sierkan een verrijking voor Den Haag en zeker de moeite waard om eens langs te gaan.

Op zoek naar nog meer leuke hotspots? Kijk dan even hier.

De Sierkan Den Haag

Deze recepten zijn ook lekker!