Recept van Dadels met spek van de BBQ makkelijk en snel hapje!

door Mr. in the Kitchen
Dadels met spek van de BBQ Big Green Egg recept spek dadels

Mijn moeder maakte vroeger deze dadels altijd met verjaardagen. Ontzettend lekker want de zoete dadel wordt warm en combineert heel goed met het zoute spek. Ik was hier altijd dol op en je kunt er van blijven eten. Deze keer heb ik de dadels met spek van de BBQ klaargemaakt en dit was zeker net zo een succes. Ik zie op internet veel voorbijkomen dat er ook nog honing op word gedaan maar mijn inziens is dat een beetje teveel van het goede. Je kunt, als je een paar dadels over hebt, deze ook vullen met roomkaas of met een walnoot. Veel mogelijkheden dus en ze blijken ook nog eens gezond.

Dit is een heel makkelijk en snel recept. Ideaal dus voor een feestje!

Wat heb je nodig voor deze dadels met spek van de BBQ?

  • dadels
  • spek

extra nodig: prikkertjes 

Hoe maak je deze dadels?

Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Als de BBQ op temperatuur komt kun je de dadels klaarmaken. Verwijder de pit van de dadels. Wikkel de plakjes spek om de dadels. Ik heb de plakken spek door de helft gesneden en maar 1 keer rond gedaan zodat het niet een grote hap spek wordt. Steek een prikkertje door het midden dan de dadel.

Als de BBQ op temperatuur is gekomen kun je de dadels gaan grillen. Leg de dadels op het rooster, sluit de deksel en gril voor ongeveer 3 minuten. Draai nog een keer om voor 1 minuut en sluit de deksel. Het spek moet mooi bruin geworden zijn. Serveer direct!

Eet smakelijk!

Ben je op zoek naar nog meer recepten van hapjes van de BBQ? Kijk dan op mijn site bij BBQ snacks.

Deze recepten zijn ook lekker!