Deze courgettesoep met munt eten wij met grote regelmaat. De kids zijn er, ondanks dat ie ontzettend groen is, ook nog eens gek op. Belangrijk onderdeel hierin is de aardappel. Deze zorgt er voor dat de soep een wat romige smaak krijgt en dat de soep iets meer gebonden is. Handig voor als je geen zuivel kan verdragen. Meestal maken we de courgettesoep met alleen munt maar deze keer hebben we ook wat dragon toegevoegd. Een niet al te bekend kruid maar wel ontzettend lekker. Zo kun je dit heerlijk door kruidenboters doen of zoals hier een siroop van gemaakt voor bij het dessert. Kun je geen dragon vinden is de munt zeker genoeg om er iets speciaals van te maken.
Wat heb je nodig 4 personen?
- 2 courgette
- 1 ui
- 1 grote teen knoflook
- bouillonblokjes voor 1,5 liter
- 1 aardappel
- paar takjes munt
- paar takjes dragon
- olijfolie
- peper en zout
extra nodig: staafmixer
Hoe maak je deze courgettesoep met munt?
Snij de ui en knoflook fijn. Fruit in een pan de ui en knoflook aan in wat olie. Snij vervolgens de courgette in plakjes en voeg deze toe. Bak alles in 20 minuten op niet te hoog vuur gaar: roer af en toe. Giet er 1 liter bouillon bij samen met de munt en dragon. Schil de aardappel en snij deze in kleine blokjes. Voeg toe aan de bouillon en breng alles aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat het gerecht 20 minuten pruttelen.
Haal de pan soep van het vuur en pureer met de staafmixer alles glad. Proef de soep en breng zo nodig op smaak met wat zout en peper. Voeg als laatste nog een eetlepel extra vierge olijfolie toe.
Serveer met een broodje of deze glutenvrije maiscake die verdiend namelijk ook meer aandacht!
INGREDIËNTEN
- 2 courgette
- 1 ui
- 1 grote teen knoflook
- bouillonblokjes voor 1,5 liter
- 1 aardappel
- paar takjes munt
- paar takjes dragon
- olijfolie
- peper en zout
INSTRUCTIES
Snij de ui en knoflook fijn. Fruit in een pan de ui en knoflook aan in wat olie. Snij vervolgens de courgette in plakjes en voeg deze toe. Bak alles in 20 minuten op niet te hoog vuur gaar: roer af en toe. Giet er 1 liter bouillon bij samen met de munt en dragon. Schil de aardappel en snij deze in kleine blokjes. Voeg toe aan de bouillon en breng alles aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat het gerecht 20 minuten pruttelen.
Haal de pan soep van het vuur en pureer met de staafmixer alles glad. Proef de soep en breng zo nodig op smaak met wat zout en peper. Voeg als laatste nog een eetlepel extra vierge olijfolie toe.
Serveer met een broodje of deze glutenvrije maiscake die verdiend namelijk ook meer aandacht!