Courgetterolletje met zalm en dille-roomkaas van de bbq

door Mr. in the Kitchen

Voor onze verjaardag hadden wij weer een flink aantal mensen uitgenodigd. Daarbij ben je toch iedere keer weer op zoek naar een aantal leuke verschillende hapjes. Eentje met vlees, eentje met vis en een die vegetarisch is, daar komt het meestal wel op neer. Dit courgetterolletje met zalm was ontzettend lekker! Heel fris en licht! Tevens ook makkelijk van tevoren klaar te maken.

Wat heb je nodig voor dit courgetterolletje met zalm, dille en roomkaas?

voor ongeveer 20 stuks

  • 1 courgette
  • 100 gram zalm
  • 100 gram roomkaas
  • 1 eetlepel dille

Hoe maak je dit?

Steek de BBQ aan en bereid deze voor op direct grillen, laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special. Terwijl de BBQ op temperatuur komt kun je de rest voorbereiden.

Begin met de dille fijn te snijden. Meng dit met de roomkaas en proef of dit op smaak is. Je kunt eventueel wat meer dille toevoegen. Snijd met een dunschiller of mandoline de courgette in de lengte in dunne plakjes. Ik heb gekozen voor heel dunne plakjes omdat, als je deze met een mes zou snijden, het niet fijn is om een dikke plak courgette te hebben bij dit fijne hapje.

Als de BBQ op temperatuur is kun je de courgetteplakjes gaan grillen. Leg deze op het rooster en blijf hou dit goed in de gaten. Omdat de courgette zo dun is kan het hard gaan. kijk of je een mooie grillstreep hebt en haal de courgette van de BBQ.

Als alle plakjes gegrild zijn kun je ze beleggen met een theelepel van de roomkaas. Leg daarop een plakje zalm. Rol nu het geheel op tot een mooi rondje. Ga door tot alle plakjes courgette op zijn en zet weg in de koelkast totdat je ze wilt serveren.

Eet smakelijk!

 

Deze recepten zijn ook lekker!