Coca cola barbecuesaus

door Mr. in the Kitchen
coca cola barbecuesaus bbqsaus recept

Zoek je nog een goede BBQ saus? Deze coca cola barbecuesaus is echt een topper. Ik hou er van om zelf mijn sauzen te maken. Deze kun je dan net zo aanpassen totdat je het zelf erg lekker vindt. Ook vind ik het fijn om gebruik te maken van verse ingrediënten. Vaak zie je in recepten knoflookpoeder staan en dan denk ik meteen: waarom niet gewoon een teentje knoflook? Je pureert de saus toch en dan heb je wel iets betere kwaliteit als een beetje poeder. Ditzelfde geldt ook voor uien en pepertjes. Ik wilde deze variant met coca cola ook een keer maken. Ik heb al veel lovende reacties gelezen over coca cola barbecuesaus en ik moet zeggen het is ook echt lekker!

Wat heb je nodig?

  • halve ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 milliliter ketchup
  • 250 milliliter coca cola
  • 3 eetlepels worcestersaus
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • optioneel: liquid smoke
  • olijfolie

Hoe maak je deze coca cola barbecuesaus?

Fruit de ui en knoflook in een steelpannetje met wat olijfolie. Fruit een paar minuten aan. Voeg de overige ingrediënten toe en zet het vuur wat hoger. Als de saus begint te pruttelen kan het vuur wat zachter en laat je het ongeveer 10 tot 15 minuten staan. Hierdoor wordt de saus dikker. Blijf constant wat roeren zodat de saus niet aanbakt aan de bodem. Als de saus dik genoeg is kun je het vuur uitzetten en de saus glad pureren met een staafmixer. Proef en breng zo nodig wat hoger op smaak met zout, peper, liquid smoke of worcestersaus.

Je kunt deze bijvoorbeeld serveren met deze super lekkere Iberico rib fingers!

coca cola barbecuesaus bbqsaus recept

Coca cola barbecuesaus

Print
Porties: 1 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 3.9/5
( 8 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • halve ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 milliliter ketchup
  • 250 milliliter coca cola
  • 3 eetlepels worcestersaus
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • optioneel: liquid smoke
  • olijfolie

INSTRUCTIES

Fruit de ui en knoflook in een steelpannetje met wat olijfolie. Fruit een paar minuten aan. Voeg de overige ingrediënten toe en zet het vuur wat hoger. Als de saus begint te pruttelen kan het vuur wat zachter en laat je het ongeveer 10 tot 15 minuten staan. Hierdoor wordt de saus dikker. Blijf constant wat roeren zodat de saus niet aanbakt aan de bodem. Als de saus dik genoeg is kun je het vuur uitzetten en de saus glad pureren met een staafmixer. Proef en breng zo nodig wat hoger op smaak met zout, peper, liquid smoke of worcestersaus.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!