gezonde ontbijt muffins met chocolade ei havermout banaan

Glutenvrije chocolade ontbijt muffins maken!

door Mr. in the Kitchen

Het is hier altijd een feestje op zondag! De kids mogen dan kiezen wat zij willen eten en daar komen toch bijzondere varianten uit. Zo wilde Emma deze keer ontbijt muffins. Nu kende ik dit nog niet (blijkt dat het internet er vol mee staat) maar ik had wel een ideetje. Wij aten voorheen namelijk ontzettend vaak een ontbijt cake en deze konden natuurlijk net zo goed in muffin vormpjes doen. En dat bleek inderdaad zo simpel te zijn! Deze muffins zijn ook nog eens Glutenvrij! Je kunt natuurlijk variëren wat je er bij neemt maar wij kozen voor walnootjes en chocolade, Emma vond deze toch echt de lekkerste! Chocolade ontbijt muffins maken is dus helemaal niet zo moeilijk.

Tip: doe de muffinvormpjes in een bakplaat voor muffins dan blijven ze makkelijk staan en haal je ze ook nog eens makkelijk uit de vormpjes.

Wat heb je nodig

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 10 el havermout
  • 2 el cacaopoeder
  • een handje vol walnoten
  • 72% pure chocolade
  • zout

extra nodig:

  • Muffinvormpjes

Hoe moet je deze chocolade ontbijt muffins maken?

Verwarm de oven voor op 200°C.

Voeg de bananen, eieren, havermout, cacao en een beetje zout in een kom en pureer met een staafmixer. Je kunt het natuurlijk ook in een keukenmachine doen. Pureer tot een glad geheel. Je kunt eventueel wat stukjes walnoot toevoegen.

Vul de muffinvormpjes met het mengsel. Je kunt nu stukje pure chocolade in het mengsel stoppen dan heb je straks heerlijke gesmolten chocolade in je muffins. Doe als laatste een stukje chocolade of walnoot bovenop de muffin.

Zet de muffins in de oven voor ongeveer 10 minuten. Controleer of ze gaar zijn.

Je kunt de muffins eten met fruit en wat walnoten. Wij namen er ook nog een aardbeien smoothie bij.

Veel plezier met maken en eet smakelijk!

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer