chimichurri met munt Argentijns Amerika steak saus vlees authentiek recept

Chimichurri met munt

door Mr. in the Kitchen

Een week geleden heb ik gegeten in het restaurant Tabu(review hier) in Leiden. Dit is een Latijns-Amerikaans restaurant waar ontzettend lekkere gerechtjes te vinden zijn. Wij kozen voor een verrassingsmenu met verschillende hapjes bij elke gang. Een van die hapjes die werd geserveerd was black Angus sukade met chimichurri. Deze chimichurri was gemaakt met munt en dat vond ik echt een leuke verassing. Ik heb al eerder een recept gepost van chimichurri. Hierin heb ik koriander toegevoegd omdat ik dat gewoon ontzettend lekker vind. Na aanleiding van mijn bezoek daar heb ik direct een eigen chimichurri met munt gemaakt voor op onze site. Niet veel aangepast van het andere recept maar ik wilde je deze niet onthouden! Lekker voor bij een broodje bavette of bij bijvoorbeeld lamsvlees.

Enkele Tips:

  • Hou je van knoflook? Voeg dan vier teentjes toe in plaats van twee.
  • Altijd de kruiden fijnhakken en nooit fijnmalen met een foodprocessor.
  • Proef en voeg meer van de onderdelen die je mist toe. Let op! Chimichurri heeft een heftige smaak.
  • Als je wilt kun je de verse chilipeper vervangen door 1 of twee theelepels chilivlokken.
  • Rode wijnazijn is het beste voor chimichurri maar mocht je daarover niet beschikken kun je het vervangen door citroen maar zeker niet door balsamicoazijn of witte wijnazijn.
  • Chimichurri wordt niet als marinade gebruikt maar bij kip of steaks van de BBQ gegeten.
  • Probeer de chimichurri eens door een salade.

Wat heb je nodig?

  • 100 ml olijfolie (extra vergine)
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 15 gram munt
  • 2 eetlepels peterselie (5-gram)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 afgestreken eetlepel zout
  • peper naar smaak

Hoe maak je deze chimichurri met munt?

Dit is het makkelijkste van het recept. Voeg in een kommetje de olie, azijn, zout en peper bij elkaar en meng goed. Snijd de munt, peterselie, knoflook fijn en voeg samen met de oregano toe aan het mengsel.

Nu kun je dit het beste even twee uurtje in de koelkast laten staan zodat de smaken goed mengen en de azijn geïmpregneerd raakt door de kruiden.

Geniet er van!

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer