In plaats van de traditionele kruidenboter wilden we deze keer iets ander proberen voor bij onze gegrilde maiskolf van de Big Green Egg. Uiteindelijk kwamen we op een chili-& limoenboter waar wij erg blij van werden. Het leuke van je eigen kruidenboter maken is dat je jouw eigen favoriete ingrediënten kunt toevoegen. Probeer maar een paar keer uit en uiteindelijk heb je jouw favoriete recept te pakken! Proeven is hierbij het belangrijkst! Jana houdt bijvoorbeeld veel meer van een zuurtje dan dat ik doe en dat merk je zeker terug in wie er kookt.
Wij gebruiken altijd ongezouten roomboter en brengen deze vervolgens op smaak met zeezout.
Wat heb je nodig?
- 100 gram boter
- 1 eetlepel chilipoeder
- 1 theelepel chilivlokken
- 2 limoenen
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
- zeezout
Hoe maak je deze chili- & limoenboter?
Haal de boter ruim van tevoren uit de koelkast en laat zacht worden.
Meng de boter met de chilipoeder, chilivlokken en paprikapoeder. Rasp (wij gebruiken een microplane rasp ideaal!) de schil van de limoenen er boven. Snij 1 van de limoenen doormidden en knijp het sap van een halve limoen er bij. Breng de boter op smaak met het zeezout. Proef en voeg zo nodig wat van de ingrediënten toe totdat je tevreden bent over de smaak.
Succes!
INGREDIËNTEN
- 100 gram boter
- 1 eetlepel chilipoeder
- 1 theelepel chilivlokken
- 2 limoenen
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
- zeezout
INSTRUCTIES
Haal de boter ruim van tevoren uit de koelkast en laat zacht worden.
Meng de boter met de chilipoeder, chilivlokken en paprikapoeder. Rasp (wij gebruiken een microplane rasp ideaal!) de schil van de limoenen er boven. Snij 1 van de limoenen doormidden en knijp het sap van een halve limoen er bij. Breng de boter op smaak met het zeezout. Proef en voeg zo nodig wat van de ingrediënten toe totdat je tevreden bent over de smaak.