Chili- & limoenboter

door Mr. in the Kitchen
chili- & limoenboter kruidenboter recept zelf maken chiliboter pittig mr and ms in the kitchen

In plaats van de traditionele kruidenboter wilden we deze keer iets ander proberen voor bij onze gegrilde maiskolf van de Big Green Egg. Uiteindelijk kwamen we op een chili-& limoenboter waar wij erg blij van werden. Het leuke van je eigen kruidenboter maken is dat je jouw eigen favoriete ingrediënten kunt toevoegen. Probeer maar een paar keer uit en uiteindelijk heb je jouw favoriete recept te pakken! Proeven is hierbij het belangrijkst! Jana houdt bijvoorbeeld veel meer van een zuurtje dan dat ik doe en dat merk je zeker terug in wie er kookt.

Wij gebruiken altijd ongezouten roomboter en brengen deze vervolgens op smaak met zeezout.

Wat heb je nodig?

  • 100 gram boter
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 limoenen
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • zeezout

Hoe maak je deze chili- & limoenboter?

Haal de boter ruim van tevoren uit de koelkast en laat zacht worden.

Meng de boter met de chilipoeder, chilivlokken en paprikapoeder. Rasp (wij gebruiken een microplane rasp ideaal!) de schil van de limoenen er boven. Snij 1 van de limoenen doormidden en knijp het sap van een halve limoen er bij. Breng de boter op smaak met het zeezout. Proef en voeg zo nodig wat van de ingrediënten toe totdat je tevreden bent over de smaak.

Succes!

chili- & limoenboter kruidenboter recept zelf maken chiliboter pittig mr and ms in the kitchen

Chili- & limoenboter

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 2 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 100 gram boter
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 limoenen
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • zeezout

INSTRUCTIES

Haal de boter ruim van tevoren uit de koelkast en laat zacht worden.

Meng de boter met de chilipoeder, chilivlokken en paprikapoeder. Rasp (wij gebruiken een microplane rasp ideaal!) de schil van de limoenen er boven. Snij 1 van de limoenen doormidden en knijp het sap van een halve limoen er bij. Breng de boter op smaak met het zeezout. Proef en voeg zo nodig wat van de ingrediënten toe totdat je tevreden bent over de smaak.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!