Voor de verjaardagen die hier gevierd worden zoek ik altijd een lekker borrelhapje. De ene keer is dat burnt ends de andere keer zijn dat garnalen van de BBQ. Deze keer heb ik gekozen voor chicken wings op de Big Green Egg. Iedereen vind kip lekker en helemaal als deze van de BBQ komen! Licht gerookt en met een marinade van sojasaus, rum, knoflook, honing en gember.
Wat heb je nodig voor deze chicken wings op de Big Green Egg?
- 25 chickenwings/kipkluifjes
- 350 ml sojasaus
- 150 ml bruine rum
- 4 tenen knoflook
- 3 cm gember
- 2 eetlepels honing
- peper en zout
- Handje rookhout (ik gebruikte hickory)
Bijpassend biertje? kijk dan hier.
Hoe maak je deze chicken wings?
Maak de avond voordat je de chicken wings gaat klaar maken de marinade. Rasp de tegenknoflook en de gember met een rasp fijn. Voeg de sojasaus, bruine rum, knoflook, gember en honing samen in een kom. Meng de ingrediënten goed door elkaar. Doe de chickenwings in een plastic zak samen met de marinade. Je kunt ook een kom gebruiken maar door uit de plastic zak alle lucht te halen wordt de kip overal omringt door marinade. Zet de kippenvleugeltjes weg in de koelkast.
Bereid de volgende dag de BBQ voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special voor de Big Green Egg. Als de BBQ op temperatuur is doe je de houtsnippers in de vuurspot, plaats voor de Big Green Egg het hitteschild en plaats een opvangbakje onder het rooster. Haal de chickenwings uit de marinade en leg deze op het rooster en sluit de deksel. Gaar de chickenwings op de BBQ voor ongeveer 30 á 40 minuten.
De chicken wings zijn nu gaar. Serveer ze direct, samen met bijvoorbeeld je eigen gemaakte BBQ saus!
Eet smakelijk!