Champignons met geitenkaas en tijm van de bbq

door Mr. in the Kitchen
champignons met geitenkaas en tijm van de bbq big green egg bbq geitenkaas tijm recept

Een van de hapjes die ik heb gemaakt voor mijn verjaardag zijn champignons met geitenkaas en tijm van de bbq. Dit is een prima combinatie! Ik heb in het verleden de champignons ook wel gevuld met pecorino of mozzarella. Je kunt dit naar eigen smaak invullen. Dit recept is alweer heel makkelijk om te maken en zeker om voor te bereiden. Je kunt de champignons van tevoren schoonmaken en vullen en vervolgens in de koelkast weg zetten. Top dus!

Wat heb je nodig voor deze champignons met geitenkaas en tijm van de bbq?

  • 25 champignons
  • 200 gram verse geitenkaas (ik had de geitenkaas met honing)
  • bosje tijm
  • peper en zout

Hoe maak je dit?

Steek de bbq aan en bereid deze voor op directe warmte. Laat de temperatuur oplopen tot 180ºC. Je kunt ook kiezen om de bbq op indirecte warmte voor te bereiden. In principe maakt het denk ik niet zoveel uit. Kies daarom vanuit het oogpunt wat je de rest van de avond gaat klaarmaken. Wil je weten hoe ik de Big green egg voorbereid? lees dan deze special.

Verwijder bij de champignons de zwarte stukjes aarde. Dit kun je doen met een speciaal borsteltje of een keukenpapiertje. Verwijder de steeltjes. Deze zou je eventueel nog ergens anders voor kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld voor een soepje of door een salade.

Leg de champignons op een bord en vul ze met de geitenkaas. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Bestrooi de champignons met de tijm. Bestrooi vervolgens ook met peper en zout.

Zet weg in de koelkast tot aan gebruik.

Grill de champignons op het rooster voor een 15 a 20 minuten. Als je pecorino of parmezaans kaas gebruikt is de kaas nu mooi gesmolten. De champignons zijn wat gekrompen maar nog wel stevig.

Haal van de bbq en laat even afkoelen voor je ze serveert ze kunnen erg warm zijn.

Eet smakelijk!

.

Deze recepten zijn ook lekker!