Champignon spies van de Big Green Egg in balsamicoazijn

door Mr. in the Kitchen
Champignon spies van de Big Green Egg champignons recept bbq marinade marineren balsamicoazijn

Dit is weer zo een heel simpel gerechtje maar wel met heerlijke smaken! Deze champignon spies van de Big Green Egg is gemarineerd met balsamicoazijn en knoflook. Doordat je ze in een laagje hiervan legt nemen ze de smaak goed op. Het eindresultaat mag er zijn! Vol met smaak en een leuke gerechtje als bijgerecht bij een heerlijke steak of voor wie geen vlees eet.
Hoe langer je deze in de marinade laat liggen hoe meer smaak ze zullen opnemen. Natuurlijk kun je ook nog andere ingrediënten toevoegen zoals tijm of rozemarijn.

Wat heb je nodig voor deze champignon spies van de Big Green Egg?

  • Kastanjechampignons (vind ik lekkerder als gewone)
  • balsamicoazijn
  • halve teen knoflook
  • peper en zout

Hoe maak je deze champignon spies?

Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180-200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Je kunt de marinade nu maken of je maakt voordat je de BBQ aan steekt. Ik heb de champignons een half uurtje in de marinade laten staan en toen zat er al een flinke smaak aan, maar ik denk dat een uurtje ook heel goed kan.

Meng een flinke scheut balsamicoazijn samen met de geraspte halve teen knoflook. Zorg dat de knoflook goed door de hele marinade is gemengd. Breng wat meer op smaak met peper en zout. Snijd de champignons door de midden (zo kunnen ze makkelijker de marinade opnemen) en leg deze in het bakje met marinade met de snijkant in de marinade. Laat zo een half uurtje of meer staan. Draai een paar keer om.

Rijg de champignons aan een spies en leg op de hete BBQ. Grill de spiesjes totdat de champignons klaar zijn. Bij mij duurde dat ongeveer 10 minuten.

Bestrooi met wat tijm en serveer direct!

Eet smakelijk!

.

Deze recepten zijn ook lekker!