Carne Asada Taco tortilla Roy Choi Chef the show bavette Mexicaans recept Mexico limoen koriander jalapeno

Carne Asada taco’s van de BBQ

door Mr. in the Kitchen

Ik heb alle delen van The Chef show op Netflix gekeken en daar maakt Roy Choi o.a. Carne Asada Taco’s. Bij het bereiden loopt het water je al in de mond. Dat moest ik dus proberen! Het echte recept is niet te vinden op internet dus ik ben een beetje gaan zoeken en kijken wat hij er in doet. Dit is altijd uit de losse pols en in enorme hoeveelheden (1-2 liter), niet echt geschikt voor mij als eenvoudige BBQ’r voor 2-4 personen. Ik ben toen verder gaan kijken en kwam toen op wat Mexicaanse recepten sites (lang leve de vertaling optie) en kwam een  recept tegen dat aardig in de buurt komt van wat hij in zijn blender doet. Eenmaal geprobeerd vond ik het echt een top recept! Het vlees heeft echt de smaak die je verwacht en past heel goed bij de taco’s. Bij deze one versie van Carne Asada Taco’s van de BBQ met gave extra’s die het een feestje maken! De marinade is top en hebben wij ook gebruikt om voor Jana garnalen in te marineren. Ook echt een super combi! Lekker pittig en vol smaken.

Wat heb je nodig?

  • Bavette (het liefst een dunner stukje zodat de marinade veel smaak kan afgeven)
  • Sap van 1 limoen
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 4 tenen knoflook
  • 10 takjes koriander
  • 2 jalapeno pepers. (wij houden van pittig!)
  • 2 eetlepels oregano (eigenlijk Mexicaanse oregano maar die hadden wij niet)
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel sojasaus (gek, maar kwam vaak terug in Mexicaanse recepten)
  • 60 ml zonnebloemolie

Toppings:

Hoe maakt e deze carne asada taco’s van de BBQ?

Maak de marinade door in een blender alle ingrediënten fijn te malen tot een geurige marinade. Doe de bavette samen met de marinade in een diepvrieszak en druk alle lucht er uit. Zo zit de marinade overal en kun je de zak in de koelkast wegleggen. Laat de marinade ongeveer 4 uur marineren.

Maak ondertussen alle side dishes en zet vervolgens de BBQ aan. Bereid de Big Green Egg (of andere kamado) voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 230°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct grillen op de Big Green Egg.

Haal de bavette uit de marinade maar laat de marinade op de bavette zitten. Laat de bavette zo een half uur op temperatuur komen. Het lijkt misschien dat de marinade gaat verbranden maar dat viel ontzettend mee en hoe meer marinade op de bavette hoe meer smaak er straks op zit.

Gril de bavette in ongeveer 10 minuten (2×5) naar de gewenste garing. Als deze klaar is leg je hem weg om te rusten. Bouw ondertussen de BBQ om tot indirecte warmte en leg op het rooster 4 (of met hoeveel personen je ook bent) tortilla’s. Doe wat kaas op de tortilla’s en laat dit rustig smelten.

Snij de bavette in blokjes en leg ze op de tortilla. Serveer met side dishes naar wens en eet smakelijk!

Carne Asada Taco tortilla Roy Choi Chef the show bavette Mexicaans recept Mexico limoen koriander jalapeno

Carne Asada taco

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 4 voted )

Ingredients

  • Bavette (het liefst een dunner stukje zodat de marinade veel smaak kan afgeven)
  • Sap van 1 limoen
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 4 tenen knoflook
  • 10 takjes koriander
  • 2 jalapeno pepers. (wij houden van pittig!)
  • 2 eetlepels oregano (eigenlijk Mexicaanse oregano maar die hadden wij niet)
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel sojasaus (gek, maar kwam vaak terug in Mexicaanse recepten)
  • 60 ml zonnebloemolie
  • Toppings:
  • tortilla's
  • geraspte kaas
  • ingelegde jalapeno's
  • salsa aguacata

Instructions

Maak de marinade door in een blender alle ingrediënten fijn te malen tot een geurige marinade. Doe de bavette samen met de marinade in een diepvrieszak en druk alle lucht er uit. Zo zit de marinade overal en kun je de zak in de koelkast wegleggen. Laat de marinade ongeveer 4 uur marineren.

Maak ondertussen alle side dishes en zet vervolgens de BBQ aan. Bereid de Big Green Egg (of andere kamado) voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 230°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct grillen op de Big Green Egg.

Haal de bavette uit de marinade maar laat de marinade op de bavette zitten. Laat de bavette zo een half uur op temperatuur komen. Het lijkt misschien dat de marinade gaat verbranden maar dat viel ontzettend mee en hoe meer marinade op de bavette hoe meer smaak er straks op zit.

Gril de bavette in ongeveer 10 minuten (2x5) naar de gewenste garing. Als deze klaar is leg je hem weg om te rusten. Bouw ondertussen de BBQ om tot indirecte warmte en leg op het rooster 4 (of met hoeveel personen je ook bent) tortilla's. Doe wat kaas op de tortilla's en laat dit rustig smelten.

Snij de bavette in blokjes en leg ze op de tortilla. Serveer met side dishes naar wens en eet smakelijk!

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer