Caeser salade met kippendij

door Mr. in the Kitchen
Caeser salade Caeser salade maken recept kippendij Ceaser salad

Wij hadden laatst een buurt BBQ en daar waren nog een paar romaine sla van over. Ik hoefde niet heel lang na te denken wat ik daar mee zou willen maken! Caeser salade maakte ik vroeger met enige regelmaat maar de laatste jaren is deze klassieker een beetje in de vergetelheid geraakt. Ik maakte deze salade altijd met kippendij omdat de combinatie van warme kippendij, sla en een knaller van een dressing gewoon super goed is! Je kunt de kippendij op de BBQ klaar maken, ik denk dat je dan moet rekenen op ongeveer 20 minuten op 200°C. Ik heb ook de dressing zelf gemaakt omdat dit gewoon het allerlekkerste is. Je kunt het jezelf ook gemakkelijk maken door een combinatie van mayonaise en yoghurt te gebruiken. Even mengen met de worcestersaus wat citroen en een beetje knoflook en je hebt in 2 minuten een dressing.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 3 kleine kropjes romaine sla
  • 2 a 3 kippendijen (ik heb met vel gebruikt)
  • 1 tak rozemarijn
  • roomboter
  • olijfolie
  • 1 kleine ciabatta
  • stuk parmezaanse kaas
  • 2 eieren

voor de dressing:

  • 2 eidooiers
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 4x ansjovis uit blik
  • 100 ml zonnebloemolie
  • sap van een halve citroen

Hoe maak je deze Caeser salade?

Maak eerst de dressing. Snij de ansjovis heel fijn. Mix deze samen in een grote kom met de eidooiers, een geraspt teentje knoflook en de worcestersaus. Klop het geheel met een garde even goed door. Voeg, met kleine hoeveelheden, de olie toe. Blijf kloppen en zorg dat je een gebonden saus maakt. Steeds een klein beetje toevoegen en weer opkloppen. Als je klaar bent kun je de saus op smaak brengen met het citroensap, peper en zout. Proef en voeg zo nodig wat toe als je iets mist. Je kunt ook gebruik maken van een keukenmachine.

Zet daarna een koekenpan op het vuur met een scheut olijfolie en een klont roomboter. Snij de naaldjes van de rozemarijn fijn en wrijf de kip er mee in. Doe flink wat zout op de kippendijen en bak deze in de koekenpan in 25 minuten gaar.

Snij de ciabatta in blokjes. Pak een ander klein koekenpannetje en doe daar wat olijfolie in. Bak de croutons in 5 minuten rondom knapperig.

Kook vervolgens de 2 eieren in 5 minuten hard.

Pak twee borden en verdeel de sla er over. Verdeel de croutons over de borden. Schaaf met een kaasschaaf wat krullen parmezaanse kaas over de sla. Snij de kippendijen in stukken en leg op de salade. Pel de eieren, snij in vieren en leg de partjes op de salade. Doe als laatste overal wat van de dressing op.

Eet smakelijk!

Ben je op zoek naar nog meer salades? Kijk dan eens hier.

Caeser salade Caeser salade maken recept kippendij Ceaser salad

Caeser salade met kippendij

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 1 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 3 kleine kropjes romaine sla
  • 2 a 3 kippendijen (ik heb met vel gebruikt)
  • 1 tak rozemarijn
  • roomboter
  • olijfolie
  • 1 kleine ciabatta
  • stuk parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • voor de dressing:
  • 2 eidooiers
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 4x ansjovis uit blik
  • 100 ml zonnebloemolie
  • sap van een halve citroen

INSTRUCTIES

Maak eerst de dressing. Snij de ansjovis heel fijn. Mix deze samen in een grote kom met de eidooiers, een geraspt teentje knoflook en de worcestersaus. Klop het geheel met een garde even goed door. Voeg, met kleine hoeveelheden, de olie toe. Blijf kloppen en zorg dat je een gebonden saus maakt. Steeds een klein beetje toevoegen en weer opkloppen. Als je klaar bent kun je de saus op smaak brengen met het citroensap, peper en zout. Proef en voeg zo nodig wat toe als je iets mist. Je kunt ook gebruik maken van een keukenmachine.

Zet daarna een koekenpan op het vuur met een scheut olijfolie en een klont roomboter. Snij de naaldjes van de rozemarijn fijn en wrijf de kip er mee in. Doe flink wat zout op de kippendijen en bak deze in de koekenpan in 25 minuten gaar.

Snij de ciabatta in blokjes. Pak een ander klein koekenpannetje en doe daar wat olijfolie in. Bak de croutons in 5 minuten rondom knapperig.

Kook vervolgens de 2 eieren in 5 minuten hard.

Pak twee borden en verdeel de sla er over. Verdeel de croutons over de borden. Schaaf met een kaasschaaf wat krullen parmezaanse kaas over de sla. Snij de kippendijen in stukken en leg op de salade. Pel de eieren, snij in vieren en leg de partjes op de salade. Doe als laatste overal wat van de dressing op.

 

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!