Laatst maakte ik een heerlijke kipburger op de Big Green Egg en dat zorgde voor enige inspiratie dat leidde tot deze heerlijke caesar burger van de Big Green Egg! Eigenlijk heb ik gewoon alle lekkere ingrediënten van die geweldige caesar salade samengevoegd tot een burger. Wat overblijft is een heerlijke kipburger!
Wat heb je nodig voor 2 burgers?
voor de burger:
- 300 gram kipgehakt
- halve teen knoflook
- 1 eiwit
- paneermeel
- 2 takjes rozemarijn
- peper en zout
voor de toppings:
- 4 blaadjes botersla
- 4 plakjes bacon
- 2 eieren
voor de saus:
- 1 eidooiers
- halve teentje knoflook
- halve eetlepel worcestersaus
- 2x ansjovis uit blik
- 50 ml zonnebloemolie
- sap van een halve citroen
- peper en zout
Hoe maakt je deze caesar burger van de Big Green Egg?
Voeg in een kom het kipgehakt samen met een fijn geraspte halve teen knoflook, het eiwit, de fijngesneden rozemarijn en breng het geheel op smaak met peper en zout. Voeg tijdens het kneden paneermeel toe totdat het minder nat wordt en je een goede substantie krijgt.
Vorm van het gehakt burgers. Je kunt hiervoor een hamburger pers gebruiken. Leg de burgers vervolgens op een bordje onder een folie in de koelkast. De burgers moeten nu opstijven.
Bereidt de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct grillen op de Big Green Egg .
Maak eerst de dressing. Snij de ansjovis heel fijn. Mix deze samen in een grote kom met de eidooier, een geraspt half teentje knoflook en de worcestersaus. Klop het geheel met een garde even goed door. Voeg, met kleine hoeveelheden, de olie toe. Blijf kloppen en zorg dat je een gebonden saus maakt. Steeds een klein beetje toevoegen en weer opkloppen. Als je klaar bent kun je de saus op smaak brengen met het citroensap, peper en zout. Proef en voeg zo nodig wat toe als je iets mist.
Bak als eerste de bacon gaar op het rooster en leg op een keukenpapiertje weg. Rooster samen met de bacon de broodjes mooi goudbruin op het rooster en zet weg voor gebruik.
Bak vervolgens de kipburgers op de BBQ in acht minuten gaar. Bak tegelijkertijd in een koekenpan de twee eitjes. Zorg er voor dat het eigeel zacht blijft en zet het vuur van de koekenpan uit.
Als de kipburgers klaar zijn kun je de broodjes op maken. Doe op elk broodje achtereenvolgens de 2 blaadjes botersla, de bacon, kipburger, caeserdressing, en het gebakken ei.
Serveer direct! Eet smakelijk
INGREDIËNTEN
- voor de burger:
- 300 gram kipgehakt
- halve teen knoflook
- 1 eiwit
- paneermeel
- 2 takjes rozemarijn
- peper en zout
- voor de toppings:
- 4 blaadjes botersla
- 4 plakjes bacon
- 2 eieren
- voor de saus:
- 1 eidooiers
- halve teentje knoflook
- halve eetlepel worcestersaus
- 2x ansjovis uit blik
- 50 ml zonnebloemolie
- sap van een halve citroen
- peper en zout
INSTRUCTIES
Voeg in een kom het kipgehakt samen met een fijn geraspte halve teen knoflook, het eiwit, de fijngesneden rozemarijn en breng het geheel op smaak met peper en zout. Voeg tijdens het kneden paneermeel toe totdat het minder nat wordt en je een goede substantie krijgt.
Vorm van het gehakt burgers. Je kunt hiervoor een hamburger pers gebruiken. Leg de burgers vervolgens op een bordje onder een folie in de koelkast. De burgers moeten nu opstijven.
Bereidt de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct grillen op de Big Green Egg .
Maak eerst de dressing. Snij de ansjovis heel fijn. Mix deze samen in een grote kom met de eidooier, een geraspt half teentje knoflook en de worcestersaus. Klop het geheel met een garde even goed door. Voeg, met kleine hoeveelheden, de olie toe. Blijf kloppen en zorg dat je een gebonden saus maakt. Steeds een klein beetje toevoegen en weer opkloppen. Als je klaar bent kun je de saus op smaak brengen met het citroensap, peper en zout. Proef en voeg zo nodig wat toe als je iets mist.
Bak als eerste de bacon gaar op het rooster en leg op een keukenpapiertje weg. Rooster samen met de bacon de broodjes mooi goudbruin op het rooster en zet weg voor gebruik.
Bak vervolgens de kipburgers op de BBQ in acht minuten gaar. Bak tegelijkertijd in een koekenpan de twee eitjes. Zorg er voor dat het eigeel zacht blijft en zet het vuur van de koekenpan uit.
Als de kipburgers klaar zijn kun je de broodjes op maken. Doe op elk broodje achtereenvolgens de 2 blaadjes botersla, de bacon, kipburger, caeserdressing, en het gebakken ei.