Bruschetta van de BBQ met geroosterde paprika en gepofte knoflook

door Mr. in the Kitchen
Bruschetta van de BBQ met geroosterde paprika Vegetarische recepten van de bbq Bruschetta met geroosterde paprika en gepofte knoflook op de BBQ en Big Green Egg recept

Hier worden twee posts gecombineerd tot een heerlijk hapje voor bij een borrel of als een voorgerechtje of antipasti. Deze bruschetta van de BBQ met geroosterde paprika en gepofte knoflook smaakt gewoon heel goed. Een mooi plak brood met een beetje olijfolie geeft dit gerecht een mooie basis. Je zou deze samen met een bruschetta met tomaat of eentje met doperwten-munt puree kunnen serveren. Genoeg mogelijkheden dus!

Wat heb je nodig voor deze bruschetta van de BBQ met geroosterde paprika?

  • 1 bol knoflook
  • 3 paprika’s
  • peterselie
  • olijfolie
  • goed brood

Hoe maak je deze bruschetta van de BBQ?

Knoflook

Bereid de BBQ voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180-200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Als de BBQ op temperatuur komt kun je de knoflook voorbereiden. Snijd het bovenste deel van de knoflook af. Je hoeft de knoflook niet te pellen. Het gaat er om dat de teentjes wat vrij komen te liggen. Leg de bol knoflook op een stukje aluminiumfolie. Schenk een beetje olijfolie over de bol knoflook. Strooi wat zout en peper over de bol knoflook. Vouw nu het aluminiumfolie samen.

Gaar de knoflook in de BBQ voor ongeveer een 45 minuten tot een uur. De knoflook moet zacht zijn geworden.

Knoflook op de Big Green Egg recept BBQ

Paprika

Als de kooltjes mooi gloeien kun je de paprika op de kooltjes leggen en de deksel sluiten. De paprika’s worden nu zwart aan de buitenkant maar dit is geen probleem. Als een kant van de paprika zwart is geworden draai je de paprika om. Ga nu door tot de gehele paprika’s zwart zijn. Als er een paprika helemaal zwart is geworden kun je deze in een pan met deksel doen of in een plastic zakje. Dit doe je omdat als de paprika afkoelt normaal gesproken het velletje weer vast gaat zitten aan de paprika. Door ze in een pan met deksel te doen of door ze in een plastic zakje te doen gebeurt dit niet en kun je makkelijk het velletje losmaken. Spoel onder de kraan het velletje weg en verwijder de zaadjes.

Als alle paprika’s schoon zijn kun je ze in blokjes snijden en in een marinade leggen van een halve teen geraspte knoflook en een hand gesneden peterselie.

Plaats nu weer een rooster op de BBQ. Doe wat olijfolie op een plak brood en rooster deze boven het vuur.

Beleg deze met één of twee gepofte tenen knoflook, beleg met de paprika en serveer direct.

Eet smakelijk!

.

Deze recepten zijn ook lekker!