Broodje short ribs met mosterdmayonaise

door Mr. in the Kitchen
Broodje short ribs met mosterdmayonaise ribs spareribs rib sparerib mr and ms in the kitchen

Afgelopen week had ik short ribs gemaakt en daar was nog een klein stukje van over. Die wilde ik wel eens proberen op een broodje. Toen ik in de koelkast keek kwam ik uiteindelijk tot het volgende recept van dit broodje short ribs. Je kunt natuurlijk zelf wat aanpassingen maken door bijvoorbeeld een andere mayonaise te maken of misschien wat veldsla op het broodje te doen. Ik ben in ieder geval ontzettend blij met dit broodje! De volgende dag geniet je nog een keer van een heerlijk gerechtje!

Wat heb je nodig?

      • leftover short ribs (short rib recept)
      • broodje
      • 1 ui
      • boter
      • 2 augurken
      • eetlepel mayonaise
      • theelepel mosterd

Hoe maak je dit broodje short ribs

Verwarm je left over short ribs in de oven of BBQ. Dit kun je, uiteraard afhankelijk van de dikte of grootte van het stuk, het beste in ongeveer 10 minuten op 180°C doen.

Snij de ui in halve ringen. Verwarm in een koekenpan een klontje boter en bak de uien hierin aan tot deze mooie bruin worden. Maak ondertussen de mosterdmayonaise door de eetlepel mayonaise met de theelepel mosterd te mengen. Proef of deze op smaak is. Misschien wil je wat meer mosterd of misschien wat minder. Snij de augurk vervolgens in plakken.

Als je lefrover genoeg warm is kun je deze uit de oven halen. Snij mooie plakken van het vlees en doe deze op het broodje. Leg daar de augurk op en daarop weer de uien. Als laatste smeer je de mosterdmayonaise op je broodje.

Geniet van dit heerlijke broodje!

Broodje short ribs met mosterdmayonaise ribs spareribs rib sparerib mr and ms in the kitchen

Broodje short ribs met mosterdmayonaise

Print
Porties: 2 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 1 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • leftover short ribs (short rib recept)
  • broodje
  • 1 ui
  • boter
  • 2 augurken
  • eetlepel mayonaise
  • theelepel mosterd

INSTRUCTIES

Verwarm je left over short ribs in de oven of BBQ. Dit kun je, uiteraard afhankelijk van de dikte of grootte van het stuk, het beste in ongeveer 10 minuten op 180°C doen.

Snij de ui in halve ringen. Verwarm in een koekenpan een klontje boter en bak de uien hierin aan tot deze mooie bruin worden. Maak ondertussen de mosterdmayonaise door de eetlepel mayonaise met de theelepel mosterd te mengen. Proef of deze op smaak is. Misschien wil je wat meer mosterd of misschien wat minder. Snij de augurk vervolgens in plakken.

Als je lefrover genoeg warm is kun je deze uit de oven halen. Snij mooie plakken van het vlees en doe deze op het broodje. Leg daar de augurk op en daarop weer de uien. Als laatste smeer je de mosterdmayonaise op je broodje.

Geniet van dit heerlijke broodje!

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!