Hier staat met enige regelmaat pulled pork op het menu. Inmiddels hebben wij meerdere varianten geprobeerd en ik denk dat de variant pulled pork zonder inpakken het meest geliefd is. Je krijgt daardoor een mooie bark en het resultaat was hetzelfde qua sappigheid end. Meestal maken wij veel te veel zodat we een deel invriezen waar we vervolgens allerlei lekkere combinaties mee maken zoals pulled pork nachos of pulled pork lasagne. Dit zijn echt toppers! Maar hierbij ben ik vergeten om een aparte post te maken van een klassiek broodje pulled pork van de Big Green Egg! Terwijl het daar uiteindelijk allemaal om draait. Bij deze dus een kleine ode aan de pulled pork.
Wat heb je nodig voor 10 broodjes?
- 10 hamburger broodjes
- 10-20 augurken
- 1,5 kilo procureur
- BBQ rub voor pulled pork
- 1 hoeveelheid koolsalade
- Jouw favoriete BBQ saus
extra nodig:
- rookhout (chunks bv beuken en eiken)
Hoe maak je dit broodje pulled pork van de Big Green Egg?
Bereid de Big Green Egg voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 100-120°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over indirect op de Big Green Egg.
Haal de procureur uit de koelkast en laat op temperatuur komen. Wrijf in met de BBQ rub. Voeg het rookhout toe aan de BBQ en leg de procureur vervolgens op het rooster. Na 1 uur heb ik opnieuw rookhout toegevoegd want deze was opgebrand. Nu is het vooral een kwestie van wachten. Gaar door tot een kerntemperatuur van ongeveer 92°C. Hierbij komt de procureur na vijf uur een tijdje in de “zone”. Tijdens de zone stijgt de temperatuur niet omdat het vocht uit het vlees verdampt. Ik heb er voor gekozen om tijdens de zone de temperatuur iets te verhogen naar 130°C. Daarna heb ik hem weer naar 100-115°C laten gaan. Als de temperatuur van 92°C is bereikt controleer je met een thermapen of je makkelijk door het vlees komt. Is dit het geval dan kan de procureur van de BBQ. Laat deze een uur rusten.
Pull het vlees in stukjes en breng deze op smaak met wat BBQ rub en wat BBQ saus. Je zult zien hierdoor krijgt de pulled pork een boost in smaak! Proef vooral totdat je vindt dat het op smaak is.
Rooster de hamburger broodjes op het rooster van de BBQ of in de pan zodat er een lekker krokant laagje ontstaat. Leg op elk broodje een door de helft gesneden augurk op (hoeveelheid naar smaak), een beetje pulled pork gevolg door de BBQ saus en als laatste de koolsalade.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 10 hamburger broodjes
- 10-20 augurken
- 1,5 kilo procureur
- BBQ rub voor pulled pork
- 1 hoeveelheid koolsalade
- Jouw favoriete BBQ saus
INSTRUCTIES
Bereid de Big Green Egg voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 100-120°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over indirect op de Big Green Egg.
Haal de procureur uit de koelkast en laat op temperatuur komen. Wrijf in met de BBQ rub. Voeg het rookhout toe aan de BBQ en leg de procureur vervolgens op het rooster. Na 1 uur heb ik opnieuw rookhout toegevoegd want deze was opgebrand. Nu is het vooral een kwestie van wachten. Gaar door tot een kerntemperatuur van ongeveer 92°C. Hierbij komt de procureur na vijf uur een tijdje in de "zone". Tijdens de zone stijgt de temperatuur niet omdat het vocht uit het vlees verdampt. Ik heb er voor gekozen om tijdens de zone de temperatuur iets te verhogen naar 130°C. Daarna heb ik hem weer naar 100-115°C laten gaan. Als de temperatuur van 92°C is bereikt controleer je met een thermapen of je makkelijk door het vlees komt. Is dit het geval dan kan de procureur van de BBQ. Laat deze een uur rusten.
Pull het vlees in stukjes en breng deze op smaak met wat BBQ rub en wat BBQ saus. Je zult zien hierdoor krijgt de pulled pork een boost in smaak! Proef vooral totdat je vindt dat het op smaak is.
Rooster de hamburger broodjes op het rooster van de BBQ of in de pan zodat er een lekker krokant laagje ontstaat. Leg op elk broodje een door de helft gesneden augurk op (hoeveelheid naar smaak), een beetje pulled pork gevolg door de BBQ saus en als laatste de koolsalade.
Eet smakelijk!