Twee jaar geleden waren wij in Portugal en daar hebben ze een lokale specialiteit: een Prego sandwich. Dit heerlijke broodje (mijn recept) is super eenvoudig. Gemaakt met goede knoflookboter en een paar dunne plakken ribeye. In een woord: fantastisch! Echt zeker de moeite waard om eens zelf te maken. Uit die Prego sandwich is de inspiratie ontstaan om dit broodje bavette van de BBQ te maken. De kruidenboter wordt vervangen chimichurri. Dit is een Argentijnse saus voor bij gegrild vlees (een authentiek recept van chimichurri kun je hier vinden). Wat heb ik zitten genieten!
Wat heb je nodig voor 5 broodjes?
- 1 kg bavette
- 5 broodjes (ciabatta)
- rucola
- 1 hoeveelheid chimichurri
extra nodig:
Hoe maak je dit broodje bavette van de BBQ?
Bereid de Big Green Egg of een andere BBQ voor op directe warmte. Wil je weten hoe ik dit doe voor de Big Green Egg? Kijk dan hier. Laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 230-250°C. Plaats het gietijzeren rooster. Haal ondertussen de bavette uit de koelkast en laat op temperatuur komen.
Als de BBQ warm is kan de bavette op de Big Green Egg . Sluit de deksel en draai na 2 minuten de bavette een kwartslag. Draai na 2 minuten de bavette op de andere kant en sluit de deksel weer. Na 2 minuten weer een kwartslag draaien. Na 2 minuten is de bavette klaar en leg je deze weg om te rusten onder aluminiumfolie. Je hebt nu 8 minuten gegrild, dit heeft bij mij altijd goed uitgepakt, maar is natuurlijk afhankelijk van de dikte van de bavette. Het draaien van het vlees zorgt voor een mooie grill ruit.
Laat de bavette tien minuten rusten. Dit hoeft niet onder een aluminiumfolie. Leg ondertussen je broodje even kort op het rooster van de BBQ zo krijg je een mooi krokant broodje.
Snij de bavette op de draad in mooie plakjes. Leg een beetje rucola op het broodje, gevolgd door wat bavette en eindig met de heerlijke chimichurri!
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 1 kg bavette
- 5 broodjes (ciabatta)
- rucola
- 1 hoeveelheid chimichurri
INSTRUCTIES
Bereid de Big Green Egg of een andere BBQ voor op directe warmte. Wil je weten hoe ik dit doe voor de Big Green Egg? Kijk dan hier. Laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 230-250°C. Plaats het gietijzeren rooster. Haal ondertussen de bavette uit de koelkast en laat op temperatuur komen.
Als de BBQ warm is kan de bavette op de Big Green Egg . Sluit de deksel en draai na 2 minuten de bavette een kwartslag. Draai na 2 minuten de bavette op de andere kant en sluit de deksel weer. Na 2 minuten weer een kwartslag draaien. Na 2 minuten is de bavette klaar en leg je deze weg om te rusten onder aluminiumfolie. Je hebt nu 8 minuten gegrild, dit heeft bij mij altijd goed uitgepakt, maar is natuurlijk afhankelijk van de dikte van de bavette. Het draaien van het vlees zorgt voor een mooie grill ruit.
Laat de bavette tien minuten rusten. Dit hoeft niet onder een aluminiumfolie. Leg ondertussen je broodje even kort op het rooster van de BBQ zo krijg je een mooi krokant broodje.
Snij de bavette op de draad in mooie plakjes. Leg een beetje rucola op het broodje, gevolgd door wat bavette en eindig met de heerlijke chimichurri!