Nu wij allemaal thuis werken hebben we veel meer tijd en mogelijkheden om van de lunch een feestje te maken. Dit broodje avocado en gepocheerd ei is zo een recept en hadden wij nooit op ons werk kunnen eten. De combinatie van ei en avocado is echt geweldig. Als je witte peper hebt dan adviseer ik je om deze te gebruiken. Dit voegt echt iets toe! Het pocheren van een ei is niet heel moeilijk. We vertellen duidelijk hoe dit het makkelijkste is om te doen.
Wat heb je nodig voor 1 broodje?
- 1 broodje
- halve avocado
- paar blaadjes veldsla
- 1 ei
- olijfolie
- peper en zout (liefst witte peper)
extra nodig:
- huishoudfolie
Hoe maak je dit broodje avocado met gepocheerd ei?
Breng een steelpannetje met water aan de kook. Pak een koffiekopje en bekleed deze met de huishoudfolie. Smeer lichtjes in met een beetje olijfolie. Breek het ei boven het kopje. Je hebt nu een zakje met ei. Deze kun je in het kokende water laten zakken en op deze manier krijg je een heel mooi gepocheerd eitje. Kook het eitje voor 3 minuten en je hebt een heerlijk zacht eitje.
Snij het broodje door het midden. Leg een paar blaadjes veldsla op het broodje en daarop een paar plakjes avocado. Bestrooi deze even met wat peper en zout (witte peper is heerlijk hierbij). Leg daar het gepocheerd eitje op en bestrooi deze ook met wat peper en zout.
Eet smakelijk!
Kijk even hier als je op zoek bent naar andere lunch recepten.
INGREDIËNTEN
- 1 broodje
- halve avocado
- paar blaadjes veldsla
- 1 ei
- olijfolie
- peper en zout (liefst witte peper)
INSTRUCTIES
Breng een steelpannetje met water aan de kook. Pak een koffiekopje en bekleed deze met de huishoudfolie. Smeer lichtjes in met een beetje olijfolie. Breek het ei boven het kopje. Je hebt nu een zakje met ei. Deze kun je in het kokende water laten zakken en op deze manier krijg je een heel mooi gepocheerd eitje. Kook het eitje voor 3 minuten en je hebt een heerlijk zacht eitje.
Snij het broodje door het midden. Leg een paar blaadjes veldsla op het broodje en daarop een paar plakjes avocado. Bestrooi deze even met wat peper en zout (witte peper is heerlijk hierbij). Leg daar het gepocheerd eitje op en bestrooi deze ook met wat peper en zout.
Eet smakelijk!