Wij maken met grote regelmaat pasta’s uit de Zilveren Lepel. Pasta is in Italië een tussengerecht en niet, zoals wij hem in Nederland bijna altijd maken, een hoofdgerecht. Doordat ze de pasta als tussengerecht serveren zitten er bij de Italianen maar weinig ingrediënten in. Die eenvoud die zij gebruiken is echt fantastisch en de recepten die in de Zilveren Lepel staan zijn stuk voor stuk juweeltjes (bijvoorbeeld deze penne all’arrabbiata). Eigenlijk mag je aan die recepten niets veranderen en om dan toch de benodigde vitamientjes binnen te krijgen (en een vol gevoel) maken wij meestal een groentegerecht dat wij bij de pasta eten. Vaak is dat deze broccoli met citroen. Eenvoudig, snel op tafel en vol met vitaminen. Jana wordt altijd blij als wij broccoli eten want het is haar favoriete groente. Wij kiezen, om de smaak zo veel mogelijk te behouden, ervoor om de broccoli te stomen en niet te koken. Hiervoor gebruiken wij een stoombloem. Mocht je dit niet hebben dan kun je de broccoli natuurlijk altijd koken in water.
Wat heb je nodig?
- 1 stronk broccoli
- 1/4 teen knoflook
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1/2 citroen
- peper en zout
extra nodig:
- stoombloem/stoommandje
- rasp
Hoe maak je deze broccoli met citroen?
Zet een steelpannetje op het vuur met een klein laagje water. Zet daarin de stoombloem en vul deze met kleine stronkjes broccoli. Plaats de deksel van het steelpannetje op de stoombloem en stoom de broccoli in ongeveer 5-10 minuten gaar. Controleer dit met een vork. De broccoli mag nog een beetje een bite hebben.
Doe de olijfolie in een kommetje en rasp daarboven de 1/4 teen knoflook en voeg twee eetlepels citroensap toe. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
Als de broccoli gaar is kun je deze door het oliemengsel mengen. Als deze gemengd is kun je met een rasp nog wat citroenschil er boven raspen.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 1 stronk broccoli
- 1/4 teen knoflook
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1/2 citroen
- peper en zout
INSTRUCTIES
Zet een steelpannetje op het vuur met een klein laagje water. Zet daarin de stoombloem en vul deze met kleine stronkjes broccoli. Plaats de deksel van het steelpannetje op de stoombloem en stoom de broccoli in ongeveer 5-10 minuten gaar. Controleer dit met een vork. De broccoli mag nog een beetje een bite hebben.
Doe de olijfolie in een kommetje en rasp daarboven de 1/4 teen knoflook en voeg twee eetlepels citroensap toe. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
Als de broccoli gaar is kun je deze door het oliemengsel mengen. Als deze gemengd is kun je met een rasp nog wat citroenschil er boven raspen.