Braadstaal: Mr and Ms uit eten in Den Haag

door Mr. in the Kitchen
Den haag Braadstaal Eten restaurant review

Braadstaal is een restaurant net iets buiten het centrum van Den Haag in de wijk Duinoord. Het heeft een Rotisserie die ze zelf uit Frankrijk hebben gehaald. En er staat ook een Big Green Egg in de keuken te roken. Genoeg redenen dus om eens langs te gaan en te proeven! Ze hebben mij in ieder geval niet teleurgesteld.

Braadstaal

Braadstaal bevind zich in de Reinkenstraat, dit is een leuk straatje iets buiten het centrum van Den Haag. Het restaurant doet aan de buitenkant wat klein aan, maar binnen is het een stuk groter als dat ik had verwacht. Het is een modern ingericht restaurant met een beetje een vintage look. Het eerste dat opvalt in de keuken is de grote rotisserie. De eigenaar heeft deze rotisserie uit Frankrijk gehaald en is een echte eye-catcher. En daar worden natuurlijk de heerlijkste kippetjes mee gebraden. Naast de rotisserie is er ook nog een Big Green Egg te vinden in de keuken. Reden te meer dus voor een liefhebber van de BBQ om hier eens te gaan eten. Braadstaal maakt al zijn producten zelf en daar mogen ze trots op zijn. Ze schenken speciaalbieren van de tap en hebben een compacte wijnkaart.

Op het menu staan genoeg gerechten om te kiezen. Ze wisselen regelmatig het menu om, zodat ze mee kunnen gaan met de seizoenen. Een aantal gerechten zijn echter altijd terug te vinden op de kaart. Het is lastig kiezen. De voorgerechten zijn bijvoorbeeld een huisgemaakte Paté van de chef, een plankje charcuterie (diverse gedroogde worstjes) of een gerookte makreelsalade. Bij de hoofdgerechten vinden we een Braadstaal burger, een gestoofde varkenswang, mosselpannetje en een dorade. Ook is er gedacht aan de vegetariër met een Orzotto met geroosterde groenten. Bij de voorgerechten waren leuke gerechtjes te vinden zoals maiskolf van de BBQ en linzen met huisgemaakte pesto.

Wat hebben wij gegeten?

Het is lastig kiezen met zulke mooie gerechten. Het probleem is dat je vaak al gerechten zelf maakt en een eigen smaak en voorkeur hebt voor jouw eigen bereidingswijze. Zo heb ik al regelmatig een teleurstelling ontvangen omdat ik voor een hamburger ben gegaan. Ook bij een bavette heb ik regelmatig een teleurstelling gehad. Thuis maak je het op jouw manier klaar en met kwalitatief goed vlees. Daarom heb ik deze keer voor de scharrel coquelet van de rotisserie gekozen. Je moet natuurlijk gaan voor dat waar ze het beste in zijn. Mijn vriendin koos voor voorgerecht namelijk de makreelsalade. Bij deze gerechten kozen we ook de bijgerechten; haricots vers met sesamzaadjes en de linzen in huisgemaakte pesto. Ik ben echt enorm verrast door de kwaliteit van het eten. Het haantje was perfect gegaard en smaakte goed. Onder de indruk was ik van de linzen met huisgemaakte pesto. Dit is een goed bijgerecht voor bij de bbq en ga ik zeker nog een keer posten.

Al met al is dit restaurant een hele goede ervaring geweest. Ik kan hier zeker nog een keer gaan eten.

 

Deze recepten zijn ook lekker!