De BBQ staat hier met grote regelmaat aan en vaak ligt daar een mooi stuk vlees op. Jana eet echter geen vlees en daardoor ben ik altijd op zoek naar een leuk alternatief. Een van die alternatieven is deze bloemkoolsteak van de BBQ. Dit is echt een top gerecht! Je grilt deze bloemkoolsteak gewoon als een echte steak. Kort om en om en in totaal zo een 8 minuten. De verse kruiden die ik hiervoor heb gebruikt gaan tussen de roosjes zitten en geven zo kleine smaak explosies in je mond. De smaak van de BBQ krijg je ook zeker aan de bloemkool. Kortom, mocht je binnenkort eens vegetarisch willen eten of krijg je iemand over de vloer die geen vlees eet dan heb je hier echt een goed alternatief!
Je kunt uit 1 bloemkool misschien twee hooguit drie “steaks” snijden. De rest van de roosjes bewaren wij en mengen wij vaak door een simpele curry.
Wat heb je nodig voor 2 tot 3 steaks?
- 1 bloemkool
- paar takjes rozemarijn
- paar takjes tijm
- 1 teen knoflook
- olijfolie
- peper en zout
Hoe maak je deze bloemkoolsteak van de BBQ?
Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.
Maak ondertussen de “marinade” voor de steaks. Doe in een kommetje een paar eetlepels olijfolie en voeg daar de fijngesneden takjes van de rozemarijn en tijm aan toe. Rasp de knoflook erboven uit. Wij gebruiken hiervoor een microplane rasp. Hierdoor kan de knoflook zich mooi verdelen over de olie. Snij de bloemkool in plakken van ongeveer 2 cm dik. Je doet dit vanuit de stronk aangezien deze alles bij elkaar houdt. Op deze wijze kun je twee en soms drie steaks uit 1 bloemkool snijden. Smeer de bloemkoolsteak in met de marinade (dit kan gewoon direct voor het grillen).
Leg de steaks niet direct boven de vuurspot op het rooster. Grill de steaks ongeveer 4 minuten per kant totdat deze mooi gekleurd zijn. Er mag best nog een bite aan de bloemkool zitten. Haal de steaks van de BBQ
Bestrooi de steaks met zout en peper naar smaak en serveer direct.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 1 bloemkool
- paar takjes rozemarijn
- paar takjes tijm
- 1 teen knoflook
- olijfolie
- peper en zout
INSTRUCTIES
Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.
Maak ondertussen de "marinade" voor de steaks. Doe in een kommetje een paar eetlepels olijfolie en voeg daar de fijngesneden takjes van de rozemarijn en tijm aan toe. Rasp de knoflook erboven uit. Wij gebruiken hiervoor een microplane rasp. Hierdoor kan de knoflook zich mooi verdelen over de olie. Snij de bloemkool in plakken van ongeveer 2 cm dik. Je doet dit vanuit de stronk aangezien deze alles bij elkaar houdt. Op deze wijze kun je twee en soms drie steaks uit 1 bloemkool snijden. Smeer de bloemkoolsteak in met de marinade (dit kan gewoon direct voor het grillen).
Leg de steaks niet direct boven de vuurspot op het rooster. Grill de steaks ongeveer 4 minuten per kant totdat deze mooi gekleurd zijn. Er mag best nog een bite aan de bloemkool zitten. Haal de steaks van de BBQ
Bestrooi de steaks met zout en peper naar smaak en serveer direct.
Eet smakelijk!