Big Green Egg recepten met groenten in de hoofdrol!

door Mr. in the Kitchen
Big Green Egg recepten met groenten

Vlees kennen we nu allemaal wel en de huidige tijd vraagt toch iets meer recepten met groenten. Is het niet omdat jij denkt dat je beter een keer vegetarisch kan eten dan is het wel omdat je partner (bij mij) of een van je gasten geen vlees of vis wilt eten. Deze post gaat over Big Green Egg recepten met groenten in de hoofdrol. Ik heb een paar van mijn favoriete recepten achter elkaar gezet zodat je een beetje een idee krijgt wat voor mogelijkheden er allemaal zijn. Maar er zijn nog zoveel andere die ik zou willen laten zien. Wat dacht je van geroosterde worteltjes, gegrilde asperges met serranoham, gepofte venkel, gepofte aubergine of maiskolfjes met kruidenboter? Genoeg Big Green Egg recepten met groenten in de hoofdrol!

Groente spies

De meest eenvoudige maar misschien wel gelijk een hele lekkere! Hoe simpel kan het zijn, met de juiste kruiden tover je deze groente spies in een handomdraai op tafel. De combinatie van groenten is zo gedaan dat alles ongeveer gelijktijdig klaar is. Ideaal dus! Kun je echt geen afscheid nemen van een mooi stukje vlees kun je deze groente spies klaar maken tijdens het rusten van het vlees. Zo zet je ook nog eens een hele maaltijd van de BBQ op tafel.

groentespies op de Big Green Egg BBQ kamado mr and ms in the kitchen recept recepten

Gegrilde courgette en aubergine

Dit is denk ik wel een van mijn favoriete groente gerechten. Het is makkelijk van te voren klaar te maken en daardoor ideaal als je mensen over de vloer krijgt. Door goede olijfolie te gebruiken maak je dit gerecht extra lekker! Het heeft een heerlijke zomers gevoel als je dit recept klaar maakt. Het brengt mij in ieder geval terug naar Italië.  Kijk hier voor het recept.

gegrilde courgette en aubergine op de Big green Egg BBQ recept KAmado grillen groenten gegrilde groenten

Portobello met blauwe kaas

Deze Portobello met blauwe kaas is echt een volwaardig gerecht. het kost je wel even wat tijd om te maken maar dan heb je ook echt wat! Hier is de vegetarische man/vrouw echt heel blij mee! Houdt je niet zo van pittige blauwe kaas? Vervang deze dan door een geitenkaas. Kijk hier voor het recept.

gevulde Portobello met blauwe kaas van de BBQ Big Green Egg recept pesto rucola pijnboompitten kaas chutney

Gevulde courgette met champignons, spinazie en feta

Ook dit is een volwaardig vegetarisch gerecht. De combinatie van champignons, spinazie en feta is echt heerlijk! Je maakt hier een vegetariër heel blij mee en je kunt direct ook een stukje vlees aan de zijkant klaar maken. Kijk hier voor het recept. Het is dus voor een vegetariër maar ook voor iemand die geen gluten kan verdragen zoals Jana.

gevulde courgette op de bbq recept feta champignons big green egg bge vegetarisch

Als laatste: gegrilde little gem

Dit was voor mij echt een verassing! Gegrilde sla? Ja dat kan zeker! Veel mensen kennen het niet maar het is zeker de moeite waard om een keer te proberen. Met een goede dressing er bij is dit echt een blijvertje! Klik hier voor het recept.

Little gem op de BBQ Big Green Egg recept sla

Bloemkoolsteak van de BBQ

Ja als je dan voor jezelf toch een stukje vlees staat klaar te maken dan kun je natuurlijk ook voor iemand die dit niet wil een mooie bloemkool “steak” klaar maken op je gietijzeren rooster. En heel eerlijk: ik vind deze ook echt fantastisch dus ja ook mij kun je hier blij mee maken. De kruiden gaan tussen de roosjes zitten waardoor je kleine smaak explosies in je mond krijgt. De geroosterde bloemkool krijgt een mooie nootachtige smaak. Kijk hier voor het recept.Bloemkoolsteak van de BBQ vegetarisch recept vega bloemkool grillen

Vegetarische burger

Als laatste mocht deze ook niet ontbreken. Deze kun je maken terwijl je voor de rest misschien een echte hamburger maakt. Ik vind deze vegetarische burger echt heel veel smaak hebben en een volwaardige vervanger voor een normale hamburger. Het leuk is dat je dezelfde andere toppings zou kunnen gebruiken als die je voor een hamburger zou gebruiken. Wij hebben dit dan ook lekker gedaan. Kijk hier voor het recept.

vegetarische burgers vega burger hamburger vegetarisch zonder vlees

Gegrilde asperges

Als het de tijd van het jaar is voor asperges dan zou ik zeker dit recept eens maken. Asperges is een hele lekkere groente en wij zijn helemaal weg van de saus die je er bij serveert. Dit is een sausje gebaseerd op gekookt eigeel dat je opklopt met mosterd olie en azijn. Hierdoor krijg je een gebonden saus en die is gewoon ontzettend goed. Dus is het ongeveer april? Dan moet je deze zeker gaan maken!

Gegrilde witte asperges van de recept mr and ms in the kitchen witte goud grillen gegrilde

Big Green Egg recepten met groenten

Kijk hier voor al onze vegetarische recepten met groenten in de hoofdrol!

Deze recepten zijn ook lekker!