Soms moet je ook je meerdere erkennen. In het begin dacht ik zelf nog wel leuk te kunnen combineren met allerlei kruiden om tot een lekkere rub te komen maar er zijn gewoon rubs die echt het verschil maken. Ook deze keer weer van amazing ribs een website die ik van harte kan aanraden om te volgen. Hier gaan ze verder dan de gewone receptensite, zo gaan ze voornamelijk in op het effect van datgene wat je doet. Ik ben hierdoor afgestapt van injecteren, een nacht van tevoren rubben en inpakken. Zij geven het vlees meestal een dry brine (2-12 uur van te voren inwrijven met zout) en op het laatste moment de kruidenrub er op. Deze Big Bad Beef Rub voor rundvlees is een top rub voor pulled beef. Werkt fantastisch! Waar ik ook echt weg van ben is deze Meathead Memphis Dust voor de spareribs!
Wat heb je nodig?
2 eetlepels gemalen zwarte peper
1 eetlepel witte suiker
1 eetlepel uienpoeder
2 theelepels mosterdpoeder
2 theelepels knoflookpoeder
1 theelepel chipotle of cayennepoeder
1 theelepel chilipoeder
Hoe maakt je deze Big Bad Beef rub voor rundvlees?
Meng alle kruiden door elkaar. Als je deze rub gaat gebruiken moet je goed onthouden dat je het vlees eerst nog in masseert met zout!! Dit ben ik al meerdere keren vergeten maar is wel belangrijk! Gebruik ongeveer 1/2 theelepel kosher zout per 500 gram vlees. Succes!
INGREDIËNTEN
- 2 eetlepels gemalen zwarte peper
- 1 eetlepel witte suiker
- 1 eetlepel uienpoeder
- 2 theelepels mosterdpoeder
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel chipotle of cayennepoeder
- 2 theelepels chilipoeder
INSTRUCTIES
Meng alle kruiden door elkaar. Als je deze rub gaat gebruiken moet je goed onthouden dat je het vlees eerst nog in masseert met zout!! Dit ben ik al meerdere keren vergeten maar is wel belangrijk! Gebruik ongeveer 1/2 theelepel kosher zout per 500 gram vlees. Succes!\