Het beste pesto recept volgens de Italianen (in Genua)

door Mr. in the Kitchen
originele pesto recept groene pesto zelf maken recept parmezaanse kaas knoflook basilicum olijfolie

Wat is nou toch het beste pesto recept van de italianen? Ja dat verschilt natuurlijk per regio! De Italianen zullen de Italianen niet zijn als de daar ook nog een strijd om zouden maken. Hoe weet je dan of je het echte recept te pakken hebt? Geen idee maar dit recept heb ik uit de Zilveren Lepel. En dat is echt een fantastisch kookboek. Het is al 50 jaar het beste verkochte kookboek in Italië! Ja dat zegt natuurlijk wel wat. Er staan vaak hele simpele recepten in waarvan je in eerste instantie denkt hmmm dat wordt toch. niks maar dan herinner je weer alle uitspraken over Italiaans eten. Het is de eenvoud, met slechts enkele ingrediënten die dit eten zo fantastisch maken. En dat klopt! Een van die recepten is deze linguine met Genuese pesto waarbij dus Genuese pesto wordt gebruikt. Deze groene pesto bevat geen pijnboompitten, in tegenstelling tot een ander groen pesto recept in datzelfde boek. Deze pesto is dus Dé pesto van de omgeving van Genua in noord Italië. Ik heb het recept iets aangepast: in plaats van 2 tenen knoflook gebruik ik maar een half teentje. En dat is echt meer dan genoeg! Je kunt het natuurlijk eens met 2 tenen proberen maar bij deze ben je alvast gewaarschuwd.

Wat heb je nodig?

  • een flinke bos basilicum blaadjes (stuk of 30)
  • halve teen knoflook
  • 100 ml olijfolie extra vierge (van goede kwaliteit)
  • 25 gram pecorino
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • zout

Hoe maak je dit beste pesto recept?

Doe de basilicum, knoflook, olijfolie in een beker en pureer met een staafmixer tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de twee kaassoorten toe en laat de staafmixer nog even draaien voor een mooie gladde pesto.

Gebruik voor door de pasta. En maak vooral dit fantastische recept met sperziebonen en aardappel. Die is echt heel lekker

originele pesto recept groene pesto zelf maken recept parmezaanse kaas knoflook basilicum olijfolie

Het beste pesto recept volgens de Italianen (in Genua)

Print
Porties: 1 Voorbereiding:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 2 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • een flinke bos basilicum blaadjes (stuk of 30)
  • halve teen knoflook
  • 100 ml olijfolie extra vierge (van goede kwaliteit)
  • 25 gram pecorino
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • zout

INSTRUCTIES

Doe de basilicum, knoflook, olijfolie in een beker en pureer met een staafmixer tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de twee kaassoorten toe en laat de staafmixer nog even draaien voor een mooie gladde pesto.

Gebruik voor door de pasta. En maak vooral dit fantastische recept met sperziebonen en aardappel. Die is echt heel lekker

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!