Een van de makkelijkste maar zeker ook een van de lekkerste recepten! Deze beenham met honing mosterd van de BBQ maak je in een handomdraai en wordt door iedereen erg lekker gevonden. Mijn kids zijn er ook dol op! Het kleine beetje rookhout geeft een mooie BBQ-smaak aan de beenham. Ik heb hiervoor gewoon een gepekelde beenham gebruikt die ik in de supermarkt heb gekocht. Mocht je een rauwe beenham hebben dan zul je deze nog even in de pekel moeten doen.
Wat heb je nodig voor deze beenham met honing mosterd van de BBQ?
- 1 beenham
- 3 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels honing
- paar takjes tijm
extra nodig:
- rookhout
- kerntemperatuurmeter
Hoe maak je deze beenham?
Bereid de BBQ voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special. Haal, terwijl je wacht tot deze op temperatuur is gekomen, de beenham uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
Maak ondertussen in een kommetje een soort van glace voor je beenham door de mosterd met de honing en tijmblaadjes te mengen.
Als de BBQ op temperatuur is kun je het rookhout in je vuurspot doen. Plaats vervolgens de conveggtor en het rooster en leg daar je beenham op en plaats de thermometer.
Gaar op deze wijze tot ongeveer 45°C en smeer dan de beenham in met de glace. Herhaal dit iedere tien minuten (ongeveer 3 keer) tot de beenham een kerntemperatuur heeft van 63°C. Als je hem even laat rusten gaart deze door tot 65°C en dat willen we hebben! Het hele garen duurde bij mij langer als bij mijn andere beenham recept namelijk 1 uur en 15 minuten voor een beenham van 600 gram. Misschien heeft dit te maken omdat ik deze beenham nu lak met een koude glace.
Snijdt de beenham in mooie plakken en serveer direct!
Wij aten deze met asperges en aardappeltjes.
INGREDIËNTEN
- 1 beenham
- 3 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels honing
- paar takjes tijm
INSTRUCTIES
Bereid de BBQ voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special. Haal, terwijl je wacht tot deze op temperatuur is gekomen, de beenham uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
Maak ondertussen in een kommetje een soort van glace voor je beenham door de mosterd met de honing en tijmblaadjes te mengen.
Als de BBQ op temperatuur is kun je het rookhout in je vuurspot doen. Plaats vervolgens de conveggtor en het rooster en leg daar je beenham op en plaats de thermometer.
Gaar op deze wijze tot ongeveer 45°C en smeer dan de beenham in met de glace. Herhaal dit iedere tien minuten (ongeveer 3 keer) tot de beenham een kerntemperatuur heeft van 63°C. Als je hem even laat rusten gaart deze door tot 65°C en dat willen we hebben! Het hele garen duurde bij mij langer als bij mijn andere beenham recept namelijk 1 uur en 15 minuten voor een beenham van 600 gram. Misschien heeft dit te maken omdat ik deze beenham nu lak met een koude glace.
Snijdt de beenham in mooie plakken en serveer direct!