BBQ saus met port!

door Mr. in the Kitchen
BBQ saus met port zelf maken lekker recept mr and ms in the kitchen

Mijn vader is een fan het Duitse programma küchenschlacht waar hobbykoks tegen elkaar strijden met de beste gerechten. In het programma kwam een BBQ-saus voorbij waar 1 van de juryleden erg van onder de indruk was.  Verrassend ingrediënt is toch wel de port die aan het einde van het proces wordt toegevoegd. Ik heb de saus gemaakt en was zeker ook onder de indruk! Deze hoeveelheid is genoeg voor 350 ml BBQ saus met port. Ik bewaar mijn zelfgemaakte sauzen altijd in kleine weckpotjes zodat je deze best lang kunt bewaren. Wij aten deze BBQ saus bij het recept van pulled beef maar past natuurlijk ook bij alle andere gerechten!

Wat heb je nodig?

  • 1/2 teen knoflook
  • 1/2 citroen
  • 160 ml ketchup
  • 110 gram bruine basterdsuiker
  • 30 ml stroop
  • 1 eetlepel mosterdpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 el worchestersaus
  • 1 theelepel gemalen koffie
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 30 ml appelazijn
  • 1 theelepel rookzout
  • port

Hoe maak je deze BBQ saus met port

Ik rasp de knoflookteen fijn maar je kunt deze ook fijn snijden. Meng vervolgens alle ingrediënten op de port na. Breng de saus rustig aan de kook en laat op deze manier zeker 10 minuten inkoken zodat je een wat dikkere saus hebt. Voeg op het laatst een scheut port toe en proef of je de saus op smaak vind. Wij houden bijvoorbeeld van een beetje pit dus hebben wij iets meer cayennepeper toegevoegd. Kijk of je iets mist en voeg een van de ingrediënten toe.

BBQ saus met port zelf maken lekker recept mr and ms in the kitchen

BBQ saus met port

Print
Porties: 10 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.7/5
( 3 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 1/2 teen knoflook
  • 1/2 citroen
  • 160 ml ketchup
  • 110 gram bruine basterdsuiker
  • 30 ml stroop
  • 1 eetlepel mosterdpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 el worchestersaus
  • 1 theelepel gemalen koffie
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 30 ml appelazijn
  • 1 theelepel rookzout
  • port

INSTRUCTIES

Ik rasp de knoflookteen fijn maar je kunt deze ook fijn snijden. Meng vervolgens alle ingrediënten op de port na. Breng de saus rustig aan de kook en laat op deze manier zeker 10 minuten inkoken zodat je een wat dikkere saus hebt. Voeg op het laatst een scheut port toe en proef of je de saus op smaak vind. Wij houden bijvoorbeeld van een beetje pit dus hebben wij iets meer cayennepeper toegevoegd. Kijk of je iets mist en voeg een van de ingrediënten toe.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!