BBQ rub voor Pulled Pork

door Mr. in the Kitchen
bbq rub voor pulled pork procureur varkensnek mr and ms in the kitchen big green egg smoker kamado

Er zijn zoveel mogelijkheden bij een BBQ rub dat het onmogelijk om ze allemaal te maken. Inspiratie voor deze BBQ rub kwam ik tegen in het boek van Julius Jaspers Smart BBQ. Echt een aanrader om aan te schaffen want hij maakt ontzettend veel leuke recepten klaar waarbij hij ook veel groente en vis klaar maakt. De verhouding suiker – zout heb ik aangehouden maar de andere hoeveelheden ben ik een stuk ruimer mee geweest. Ook heb ik gebruik gemaakt van bruine basterd suiker. Ik denk dat het geen kwaad kan om iets uitgesprokener te zijn met de knoflook en koffie. Voor de koffie heb ik een Nespresso cupje opengesneden en daar de koffie uit gehaald. Ik gebruikte deze bbq rub voor de pulled pork zonder inpakken en hiervoor had ik met deze hoeveelheden precies genoeg voor 1 procureur (3 kilo).

Wat heb je nodig?

  • 65 gram bruine basterd suiker
  • 65 gram zout
  • 10 gram cayennepeper
  • 15 gram paprikapoeder
  • 3 gram knoflook poeder
  • 2 gram zwarte peper
  • 2 gram gemalen koffie

Hoe maak je deze BBQ rub voor pulled pork?

Heel eenvoudig: alle ingrediënten mengen en klaar ben je. Eventueel kun je er voor kiezen om, als je zeezout gebruikt, deze samen met de suiker fijn te malen in een vijzel. ik heb dit niet gedaan omdat ik bruine basterdsuiker heb gebruikt en keuken zeezout (dus niet grof).

Wil je meer maken dan kun je dat natuurlijk altijd doen en bewaren in een luchtdicht bakje.

Succes!

bbq rub voor pulled pork procureur varkensnek mr and ms in the kitchen big green egg smoker kamado

BBQ rub voor pulled pork

Print
Porties: 1 Voorbereiding:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 3.8/5
( 8 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 65 gram bruine basterd suiker
  • 65 gram zout
  • 10 gram cayennepeper
  • 15 gram paprikapoeder
  • 3 gram knoflook poeder
  • 2 gram zwarte peper
  • 2 gram gemalen koffie

INSTRUCTIES

Heel eenvoudig: alle ingrediënten mengen en klaar ben je. Eventueel kun je er voor kiezen om, als je zeezout gebruikt, deze samen met de suiker fijn te malen in een vijzel. ik heb dit niet gedaan omdat ik bruine basterdsuiker heb gebruikt en keuken zeezout (dus niet grof).

 

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!