BBQ dessert: banaan op de BBQ met Grand Marnier

door Mr. in the Kitchen
banaan op de BBQ met Grand Marnier op de big green egg BBQ dessert bbq nagerecht op de barbecue zomer

Dit nagerecht van banaan op de BBQ met Grand Marnier heb ik al diverse malen voorbij zien komen. Ik vermoedde dat het niet echt een super dessert zou zijn en heb het daardoor vele malen links laten liggen. Wat een zonde, het is niet alleen een heel makkelijk gerecht, ik was ook nog eens verbaasd over de geweldige smaak! Ik heb een kids en volwassenen versie gemaakt.

Wat heb je nodig voor deze banaan op de BBQ met Grand Marnier?

  • 4 bananen
  • extra pure chocolade (ongeveer 50 gram)
  • klein handje walnoten
  • een paar marshmallows
  • Grand Marnier (of andere sterke drank zoals Amaretto)
  • Vanille ijs (wij hebben hier een bolletje vanille ijs bij geserveerd)

Hoe maak je deze banaan op de BBQ?

Als het goed is heb je de BBQ al aan gehad voor andere lekkere gerechten. Zorg dat je de Big Green Egg, of een andere BBQ, ombouwt tot indirecte warmte. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan hier. Heb je de BBQ nog niet aangehad steek deze dan aan en laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 180ºC.

Bereid nu de bananen voor. Maak een inkeping in de bovenste schil. Door deze inkeping met je mes kun je gemakkelijk de bovenste schil verwijderen. Als deze is verwijderd, kun je  een V-vorm uit de banaan halen. Zo ontstaat er een mooi geultje waar je de ingrediënten in kunt doen.

Vul nu de banenen. Voor de kinderen heb ik stukjes chocolade, marshmallows en stukjes walnoot gebruikt. Voor de volwassenen de chocolade, stukjes walnoot en daarna er een scheutje Grand Marnier over gedaan.

Zet de bananen nu rechtop tussen het rooster van de Big Green Egg. Na ongeveer 10-15 minuten zijn de bananen klaar.

Wij serveerden dit met een bolletje ijs er naast.

Eet smakelijk!

.

Deze recepten zijn ook lekker!