Bavette spies van de BBQ

door Mr. in the Kitchen
Bavette spies van de BBQ Big Green Egg recept grillen soja honing gember knoflook

Deze bavette spies van de BBQ is ook echt een top recept! Het vlees van de bavette is mooi vet van zichzelf en leent zich daardoor goed om als saté te serveren. Ik heb gekozen voor een soja-marinade die ook een klein pitje heeft. Ik en de buren waren erg tevreden over het eindresultaat! Je kunt deze bavette spiezen ook makkelijk maken voor grote groepen. Ze zijn namelijk makkelijk van tevoren gereed te maken en hoeven maar kort gegrild te worden. Wij hier als je op zoek bent naar een ander recept voor bavette.

Wat heb je nodig?

  • 1 bavette
  • 80 ml sojasaus
  • 4 eetlepels honing
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2,5 cm gember
  • chilivlokken (afhankelijk van hoeveel je wilt)
  • zwarte peper (afhankelijk van hoeveel je wilt)

extra nodig:

Hoe maak je deze bavette spies van de BBQ?

Maak de marinade door de sojasaus, honing en rode wijnazijn in een kom te mengen. Rasp hierboven de knoflook en gember en voeg toe. Breng vervolgens wat pit in de marinade door chilivlokken en zwarte peper toe te voegen. Ik heb ongeveer een flink wat chilivlokken toegevoegd (1 a 2 theelepels) en een halve eetlepel zwarte peper.

Snij overtollig vet van de bavette af. Als je dit hebt gedaan kun je gaan kijken hoe je de bavette in mooie repen wilt snijden. Ik heb gezorgd dat de bavette op de draad is gesneden. Iedere bavette heeft een andere vorm en vraagt om een andere aanpak. Op de foto’s zie je mijn aanpak.

Meng de bavette vervolgens met de marinade. Ik gebruik hier altijd een diepvrieszak voor. Op deze wijze kun je de marinade overal rond het vlees krijgen. Marineer het vlees voor minimaal een half uur en het liefst iets langer. Rijg een half uur van tevoren de bavette op de spiezen en laat buiten de koelkast staan.

Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.  Je wilt de temperatuur niet te hoog hebben omdat er honing in de marinade zit. Bij een te hoge temperatuur verbrand deze.

Grill de spiezen, indien mogelijk niet direct boven de vuurspot, in ongeveer 2 a 3 minuten per kant. Afhankelijk van de dikte moet dit genoeg zijn. Sommige zullen wat dikker zijn en hebben wat langer nodig dan de dunne spiezen. Laat de spiezen nog een paar minuten rusten.

Eet smakelijk!

Bavette spies van de BBQ Big Green Egg recept grillen soja honing gember knoflook

Bavette spies van de BBQ

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.8/5
( 8 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 1 bavette
  • 80 ml sojasaus
  • 4 eetlepels honing
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2,5 cm gember
  • chilivlokken (afhankelijk van hoeveel je wilt)
  • zwarte peper (afhankelijk van hoeveel je wilt)

INSTRUCTIES

Maak de marinade door de sojasaus, honing en rode wijnazijn in een kom te mengen. Rasp hierboven de knoflook en gember en voeg toe. Breng vervolgens wat pit in de marinade door chilivlokken en zwarte peper toe te voegen. Ik heb ongeveer een flink wat chilivlokken toegevoegd (1 a 2 theelepels) en een halve eetlepel zwarte peper.

Snij overtollig vet van de bavette af. Als je dit hebt gedaan kun je gaan kijken hoe je de bavette in mooie repen wilt snijden. Ik heb gezorgd dat de bavette op de draad is gesneden. Iedere bavette heeft een andere vorm en vraagt om een andere aanpak. Op de foto's zie je mijn aanpak.

Meng de bavette vervolgens met de marinade. Ik gebruik hier altijd een diepvrieszak voor. Op deze wijze kun je de marinade overal rond het vlees krijgen. Marineer het vlees voor minimaal een half uur en het liefst iets langer. Rijg een half uur van tevoren de bavette op de spiezen en laat buiten de koelkast staan.

Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.  Je wilt de temperatuur niet te hoog hebben omdat er honing in de marinade zit. Bij een te hoge temperatuur verbrand deze.

Grill de spiezen, indien mogelijk niet direct boven de vuurspot, in ongeveer 2 a 3 minuten per kant. Afhankelijk van de dikte moet dit genoeg zijn. Sommige zullen wat dikker zijn en hebben wat langer nodig dan de dunne spiezen. Laat de spiezen nog een paar minuten rusten.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!