Bavette rolletjes op de Big Green Egg BBQ recept flank steak rundvlees

Bavette rolletjes van de BBQ

door Mr. in the Kitchen

Ik heb al meerdere bavette rollades voorbij zien komen en dat wilde ik ook een keer proberen. In mijn zoektocht naar een mooi recept kwam ik ook bavette rolletjes van de BBQ tegen. Dit kwam net iets beter uit. In de Zilveren Lepel kwam ik een recept tegen van runderrolletjes gevuld met salami, knoflook en basilicum. Deze sprak mij direct aan. Eenvoudig maar toch een goede combinatie van smaken. Ik zag namelijk ook hele rollades met olijven champignons en weet ik niet wat allemaal niet. Daar hou ik dus niet zo van. Gewoon eenvoudig is vaak de kracht. Ik heb hiervoor een platter gedeelte gebruikt van de bavette. Hierdoor worden de rolletjes niet heel groot. Ik serveerde bij de rolletjes een pesto.

Wat heb je nodig?

  • 1 mooi plat stuk bavette (800 gram was die van mij)
  • 100 gram salami
  • 25 gram zacht boter
  • 1 teen knoflook
  • 20 blaadjes basilicum
  • peper en zout

optioneel met pesto:

  • 100 ml olijfolie
  • 40 gram pijnboompitjes
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • bosje basilicum

Hoe maak je deze bavette rolletjes van de BBQ?

Zet de Big Green Egg of bbq aan en maak de bbq klaar voor directe warmte. Je kunt de temperatuur van de bbq op laten lopen tot 200ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? lees dan deze special.

Terwijl de BBQ warm wordt kun je de vulling maken. Snij de salami en de basilicum in kleine stukjes. Meng deze met de boter. Rasp hierboven de teen knoflook en meng het geheel goed door elkaar. Doe de vulling op de bavette en druk een beetje plat. Rol de bavette op en snij deze in parten met een dikte van ongeveer 2 cm. Rijg deze rolletjes op een satéprikker.

 

Verdeel het boter-salami mengsel over de bavette.

Als je wilt kun je ook een pesto er bij serveren. Meng de olijfolie, pijnboompitjes en basilicum in een mengbeker en pureer met een staafmixer. Voeg vervolgens de kaas toe en pureer nog een keer. Breng op smaak met peper en zout.

Als je op elke satéprikker er drie hebt zitten kun je ze gaan grillen. Leg de prikkers op de BBQ en sluit de deksel. Laat ze ongeveer 4 minuten per kant liggen. Afhankelijk van de dikte moet dit genoeg zijn.

Laat de bavette rolletjes nog even rusten en serveer de pesto er bij!

Eet smakelijk!

Bavette rolletjes op de Big Green Egg BBQ recept flank steak rundvlees

Bavette rolletjes van de BBQ

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • 1 mooi plat stuk bavette (800 gram was die van mij)
  • 100 gram salami
  • 25 gram zacht boter
  • 1 teen knoflook
  • 20 blaadjes basilicum
  • peper en zout
  • optioneel met pesto:
  • 100 ml olijfolie
  • 40 gram pijnboompitjes
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • bosje basilicum

Instructions

Zet de Big Green Egg of bbq aan en maak de bbq klaar voor directe warmte. Je kunt de temperatuur van de bbq op laten lopen tot 200ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? lees dan deze special.

Terwijl de BBQ warm wordt kun je de vulling maken. Snij de salami en de basilicum in kleine stukjes. Meng deze met de boter. Rasp hierboven de teen knoflook en meng het geheel goed door elkaar. Doe de vulling op de bavette en druk een beetje plat. Rol de bavette op en snij deze in parten met een dikte van ongeveer 2 cm. Rijg deze rolletjes op een satéprikker.

Als je wilt kun je ook een pesto er bij serveren. Meng de olijfolie, pijnboompitjes en basilicum in een mengbeker en pureer met een staafmixer. Voeg vervolgens de kaas toe en pureer nog een keer. Breng op smaak met peper en zout.

Als je op elke satéprikker er drie hebt zitten kun je ze gaan grillen. Leg de prikkers op de BBQ en sluit de deksel. Laat ze ongeveer 4 minuten per kant liggen. Afhankelijk van de dikte moet dit genoeg zijn.

Laat de bavette rolletjes nog even rusten en serveer de pesto er bij!

 

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer