Vaak hoeft het niet moeilijk te zijn om iets ontzettend lekker te maken. Deze keer heb ik een bavette ingewreven met fijn gesneden rozemarijn. Ik vind dit misschien wel de beste combinatie met vlees op de BBQ. Deze bavette op de Big Green Egg is echt een van mijn favorieten. Ik maakte de bavette direct klaar. Wil je weten hoe je dat indirect doet? Kijk dan op deze post van bavette indirect op de BBQ
Ik zie vaak vragen op het internet voorbijkomen waarin wordt gevraagd waar je goed vlees kunt halen. Ik haal mijn vlees meestal bij de Sligro. Je moet hiervoor wel een KvK-nummer hebben om pasje aan te vragen. Verder kun je, via diverse internetsites, vlees bestellen. Over het algemeen zijn de reacties hierover positief. Als je bij de lokale slager vlees wilt halen is mijn ervaring dat je dit even een dag of twee van tevoren moet bestellen (bij de niet reguliere stukken vlees).
Andere recepten op mijn blog met bavette zijn: gemarineerd in oosterse marinade, salsa verde of cavementstyle.
Wat heb je nodig voor deze bavette op de Big Green Egg?
- Een mooie stuk bavette. Het liefst 3-5 cm dik.
- Rozemarijn
- Peper en Zout
Bijpassend biertje? kijk dan even bij deze bierspecial.
Hoe maak je deze bavette?
Bereid de Big Green Egg of een andere BBQ voor op directe warmte. Wil je weten hoe ik dit doe voor de Big Green Egg? Kijk dan hier. Laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 230-250°C. Meestal gebruik ik voor het grillen van vlees het gietijzeren rooster. Mocht je dit hebben zou ik dit zeker gebruiken. Belangrijk is om het rooster, ten tijde van het opwarmen van de BBQ, deze ook geplaatst te hebben. Deze warmt dan goed, waardoor het vlees mooi dichtschroeit. Haal intussen de bavette uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
Hak de rozemarijn fijn. Strooi deze samen met wat grof zeezout op de bavette. Ik gebruik echt een goede hoeveelheid zout. In het verleden was ik hier nogal zuinig mee, maar ik kan je garanderen dat dit echt belangrijk is. Oefening baart kunst.
Als de BBQ warm is kan de bavette op de Big Green Egg. Sluit de deksel en draai na 2 minuten de bavette een kwartslag. Draai na 2 minuten de bavette op de andere kant en sluit de deksel weer. Na 2 minuten weer een kwartslag draaien. Na 2 minuten is de bavette klaar en leg je deze weg om te rusten onder aluminiumfolie. Je hebt nu 8 minuten gegrild, dit heeft bij mij goed uitgepakt, maar is natuurlijk afhankelijk van de dikte van de bavette. Het draaien van het vlees zorgt voor een mooie grill ruit.
Laat de Bavette enkele minuten rusten, bestrooi met peper en snijd deze op de draad aan.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- Een mooie stuk bavette. Het liefst 3-5 cm dik.
- Rozemarijn
- Peper en Zout
INSTRUCTIES
Bereid de Big Green Egg of een andere BBQ voor op directe warmte. Wil je weten hoe ik dit doe voor de Big Green Egg? Kijk dan hier. Laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 230-250°C. Meestal gebruik ik voor het grillen van vlees het gietijzeren rooster. Mocht je dit hebben zou ik dit zeker gebruiken. Belangrijk is om het rooster, ten tijde van het opwarmen van de BBQ, deze ook geplaatst te hebben. Deze warmt dan goed, waardoor het vlees mooi dichtschroeit. Haal intussen de bavette uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
Hak de rozemarijn fijn. Strooi deze samen met wat grof zeezout op de bavette. Ik gebruik echt een goede hoeveelheid zout. In het verleden was ik hier nogal zuinig mee, maar ik kan je garanderen dat dit echt belangrijk is. Oefening baart kunst.
Als de BBQ warm is kan de bavette op de Big Green Egg en sluit de deksel en draai na 2 minuten de bavette een kwartslag. Draai na 2 minuten de bavette op de andere kant en sluit de deksel weer. Na 2 minuten weer een kwartslag draaien. Na 2 minuten is de bavette klaar en leg je deze weg om te rusten onder aluminiumfolie. Je hebt nu 8 minuten gegrild, dit heeft bij mij goed uitgepakt, maar is natuurlijk afhankelijk van de dikte van de bavette. Het draaien van het vlees zorgt voor een mooie grill ruit.
Laat de Bavette enkele minuten rusten, bestrooi met peper en snijd deze op de draad aan.