Avocado met ei op de big green egg bbq recept gerookt warm bge tomaat peterselie

Dit is nu zo een leuk en verrassend gerecht die de meeste mensen niet van de bbq  verwachten. Avocado warm is al iets nieuws voor mij en deze gerookte avocado met ei op de Big Green Egg is echt super. En…heel gezond, ook dat is belangrijk.

Je hebt steeds meer foodblogs die gezonde recepten promoten. Dit heeft voor een enorme ommezwaai gezorgd in Nederland op het gebied van eten. Avocado is samen met de havermout denk ik het grootste icoon op dit gebied. Voorheen niet veel gebruikt tegenwoordig helemaal hot. Het bevat een groot deel olie, en deze olie bevat erg veel onverzadigde vetten. En deze zijn weer super gezond. Wat ik het mooie vind van avocado is dat het zo romig smaakt. Ik ben ook gek op guacamole waar ik binnenkort ook een recept van zal posten.

Wil je weten of jouw avocado rijp is? Kijk dan op deze site waar je op moet letten.

Wat heb je nodig voor deze avocado met ei op de Big Green Egg?

  • 1 avocado
  • 2 eieren maat M
  • 1 tomaat
  • peterselie
  • peper en zout
  • enkele houtsnippers

Hoe maak je deze avocado?

Maak de bbq gereed voor indirecte warmte. Heb je een Big green egg? lees dan deze special. Steek de bbq op tot een warmte van 180ºC – 200ºC.

Terwijl de bbq opwarmt kun je de avocado klaarmaken. Snijd de avocado doormidden. Haal de pit uit de vrucht. Hol de vrucht verder uit. Er moet een flinke ruimte ontstaan voor het ei. Vul beide helften met 1 ei. De ruimte die je hebt is waarschijnlijk iets te klein waardoor er wat eiwit naast zal lopen.

Nu kun je de avocado klaarmaken zoals jou lekker lijkt. Ik heb gekozen om er 1 naturel te doen en de ander met 2 plakjes tomaat. Maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren met bijvoorbeeld zalm, kaas, en bacon. Bestrooi met peper en zout.

Leg een aantal houtsnippers in de vuurkern en zet de avocado’s in de big green egg. Laat deze in 15 – 20 minuten gaar worden.

Haal de avocado uit de big green egg en bestrooi met peterselie.

Eet smakelijk!

Deze recepten zijn ook lekker!