Deze ananas, komkommer en avocado salade is een variatie op onze mango salade. Tijdens warme dagen waarbij de BBQ aan staat zijn dit ideale salades om er naast te eten. Ze zijn eenvoudig van te voren klaar te maken en kun je in de koelkast bewaren zodat ze lekker fris zijn. Kijk zelf even hoeveel koriander en peper je wilt toevoegen. Wij houden van koriander en peper en voegen dus redelijk wat toe. Hou je niet van koriander? Dan kun je deze het beste vervangen door munt. Wil je weten hoe je een kunt controleren of een ananas rijp is? Die doe je door een van zijn stekelige bladeren uit het midden te trekken. Gaat dit eenvoudig? Dan is jouw ananas rijp en lekker zoet. Wij aten deze salade bij een heerlijk broodje pulled pork.
Wat heb je nodig?
- 1 ananas (2/3 nodig)
- 1 komkommer
- 2 avocado’s
- 1 rode peper
- 1 limoen
- extra vierge olijfolie
- klein bosje koriander
- peper en zout
Hoe maak je deze ananas, komkommer en avocado salade?
Snij het blad van de ananas en snij de bruine schil weg. Vervolgens komt het vruchtvlees bloot te liggen en kun je daarvan plakken snijden. Let er op dat je de kern niet kunt eten en je hier dus omheen snijdt. Vervolgens snij je de plakken ananas in blokjes. Ik heb ongeveer 2/3 van de ananas gebruikt.
Snij de komkommer in vieren en verwijder het vruchtvlees. Dit doen wij altijd bij komkommers en geeft een beter resultaat. Snij de komkommer vervolgens in blokjes.
Snij de avocado door de helft en verwijder de pit. Haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snij in blokjes.
Voor de peper en koriander kun je het beste zelf bepalen hoeveel je wilt toevoegen. Snij deze fijn en voeg samen toe aan de salade.
Breng de ananas, komkommer en avocado vervolgens op smaak met het limoensap, twee eetlepels olijfolie en wat peper en zout.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 1 ananas
- 1 komkommer
- 2 avocado's
- 1 rode peper
- 1 limoen
- extra vierge olijfolie
- klein bosje koriander
- peper en zout
INSTRUCTIES
Snij het blad van de ananas en snij de bruine schil weg. Vervolgens komt het vruchtvlees bloot te liggen en kun je daarvan plakken snijden. Let er op dat je de kern niet kunt eten en je hier dus omheen snijdt. Vervolgens snij je de plakken ananas in blokjes.
Snij de komkommer in vieren en verwijder het vruchtvlees. Dit doen wij altijd bij komkommers en geeft een beter resultaat. Snij de komkommer vervolgens in blokjes.
Snij de avocado door de helft en verwijder de pit. Haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snij in blokjes.
Voor de peper en koriander kun je het beste zelf bepalen hoeveel je wilt toevoegen. Snij deze fijn en voeg samen toe aan de salade.
Breng de ananas, komkommer en avocado vervolgens op smaak met het limoensap, twee eetlepels olijfolie en wat peper en zout.