zelfgemaakte kruidenboter voor bij de BBQ kruiden boter zelf maken

2x een zelfgemaakte kruidenboter voor bij de BBQ

door Mr. in the Kitchen

Op het moment dat wij hier een verjaardag vieren proberen we altijd wel een hoop zelf te maken. Dat kost vaak enorm veel tijd maar dan heb je ook wel iets leuks. Deze twee kruidenboters waren daar een onderdeel van. Inmiddels hebben wij deze vaak gebruikt en zijn wij ontzettend enthousiast over deze twee zelfgemaakte kruidenboter voor bij de BBQ. Ze voegen echt iets toe en zitten bomvol smaak. Heel wat anders als wat je in de winkel vaak koopt. Mijn persoonlijke favoriet is degene met limoen koriander en peper. Mijn vriendin zweert bij de Perzische sabzi bomvol kruiden.

De limoen-koriander boter heb ik geïnspireerd op een recept van het boek van Julius Jaspers: Smart BBQ. Je kunt deze kruidenboters gebruiken om je recepten wat meer smaak te geven zoals bij deze: vis in zoutkorst of deze gepofte venkel.

Wat heb je nodig voor deze zelfgemaakte kruidenboter voor bij de BBQ?

Voor de Perzische sabzi:

  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 40 gram walnoten
  • 40 gram feta
  • 2 eetlepels ELK van deze kruiden
    • bieslook
    • basilicum
    • munt
    • dille
    • bladpeterselie
    • dragon
  • halve theelepel zout

Voor de limoen-koriander boter:

  • 100 gram boter op kamertemperatuur
  • 3 eetlepels koriander fijngesneden
  • sap van een halve limoen
  • rasp van een halve limoen
  • 1 rode chilipeper
  • halve theelepel zout

extra nodig:

  • vershoudfolie

Hoe maak je deze kruidenboter?

Perzische sabzi:

Rooster eerst de walnoten in een pannetje tot ze lichtbruin kleuren. Haal ze van het vuur en haal het velletje van de walnoten als ze zijn afgekoeld. Hak de walnoten vervolgens grof. Meng alle ingrediënten voor de boter goed door elkaar en breng op smaak met het zout. Doe hierna de kruidenboter op een stukje folie en vorm tot een rol. Rol strak op en draai de uiteinden op. Leg de boter vervolgens in de koelkast zodat deze weer stevig wordt.

Limoen-koriander boter:

Snijdt voor deze boter eerst de koriander fijn. Snijdt de peper door het midden, verwijder de zaadjes en snijdt vervolgens in ragfijne reepjes. Meng de koriander, peper, limoenrasp en sap door de boter en breng op smaak met zout. Doe vervolgens de kruidenboter op een stukje folie en vorm tot een rol. Rol strak op en draai de uiteinden op. Leg de boter vervolgens in de koelkast zodat deze weer stevig wordt.

Eet smakelijk!

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer